Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградСтартира състезанието Планинско изкачване "Благоевград" 2021

Стартира състезанието Планинско изкачване “Благоевград” 2021

Днес бе даден официален старт на състезанието Планинско изкачване „Благоевград” 2021. С едноминутно мълчание започна официалното окриване. Организатори, състезатели и гости сведоха глава в памет на Георги Караджов-Каспъра, който на днешния ден трябваше да навърши 42 години, уникален автомобилен състезател от Благоевград, започнал своята кариера в АСК “Диамо”.
На събитието присъства организационния комитет на състезанието, който традиционно подкрепя автомобилния спорт и спорните мероприятия в община Благоевград; Любен Милев, заместник – кмет по обществен ред сигурност и спорт, както и председател на комитета; инж. Румен Томов; инж. Венелин Трошанов, заместник – кмет по строителството; Явор Христов, началник звено “Общинска охрана и обществен ред” и Славчо Добрев, управител на “Сани”- Автогаз сервиз.
Представени бяха официалните гости на състезанието, Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България, главният секретар на Автомобилната федерация на България, Калоян Станчев, Елвис Георгиев, председател на техническата комисия на федерацията, както и лицата, който ще администрират проявата, комисари, наблюдатели и отговорници.
Г-н Камен Михайлов благодари на Община Благоевград за любезното съдействие и предоставената възможност за провеждане на обичаното от всички мероприятие. Любен Милев приветства всички състезатели, граждани и гости на събитието: “Особено вълнуващо е да застана пред хора, любители на този спорт, мъже, които могат да постигнат това което пожелаят, имат воля, имат и енергия.
Пожелавам на всички състезатели успех, безаравиен пилотаж и живи и здрави, да се поздравим на финала. Всеки, който участва в състезанието е потенциален победител. На добър час” За утре – 25 април, програмата е следната: Състезанието стартира от 11.00 ч. – 3 манша Награждаване: 14.00 ч.
Доброволно формирование „Георги Измирлиев-Македончето“, към Община Благоевград, съвместно със Съюза на българските спасители ще вземе участие в обезпечаването на сигурността и безопасността на екипите.
RELATED ARTICLES

Most Popular