Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСапарева баняСтрелба стресна гостите на най-тузарския хотел в Паничище

Стрелба стресна гостите на най-тузарския хотел в Паничище

Полицията: Снети са обяснения, случаят се изяснява

Стрелба от огнестрелно оръжие изправи на нокти и подплаши гостите на най-скъпия хотел в курортното село Паничище, по време на Великденските празници. Полицията и към момента изяснява кой и къде е произвел изстрелите, които са стреснали гостуващи в най- тузарския хотел „103 Алпин”. „Имало е сигнал за възпроизвеждане на изстрели от гората в Паничище. Пристигналите на място полицейски служители са снели обяснения от две празнуващи компании в хотела .На място не е установено лице, което да е свързано с възпроизвеждането на изстрел. Снети са обяснения, а работата по изясняването на случая продължава. Сигналът е подаден от човек, който е твърдял, че е чул изстрел откъм гората, но на този етап няма данни, които да потвърждават неговите твърдения”, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Катя Табачка.
Според свидетели пукотевицата не е била еднократна и я определят като възпроизведена от автомат. Вероятната причина е високият градус на настроението в курорта през празничните дни.
Хотел „103 Алпин” е най-новият и скъп хотел в курорта Паничище. Разполага с бутикови стаи и апартаменти, както и вилни къщи. Гости на хотела са хора, които могат да си позволят отделянето на солиден бюджет за настаняване, храна и допълнителни глезотии по време на почивка, но да получат в замяна истински релакс. Вероятно това е причината част от тях да напуснат пределите му и да прежалят похарчените пари.
Според запознати това не е първият подобен случай в района. Само преди няколко месеца там е празнуван рожден ден, по време на който са се изстреляли десетки патрони, а подплашени гости са се чудили къде са попаднали. По неясни причини случаят от Великденските празници не е попаднал в регулярната сводка на Областната дирекция на МВР.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular