Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаСъветниците от ГЕРБ настояват общината да изгради мост над р. „Отовица“ в...

Съветниците от ГЕРБ настояват общината да изгради мост над р. „Отовица“ в  Дупница

  • Внасят предложения в бюджета за над 30 инфраструктурни обекта   

  • Емил Гущеров за ВК „Марек Юнион-Ивкони“: Липсата на средства за клуба е чист реваншизъм

ГЕРБ настоява в бюджета на община Дупница за  2024 г. да бъдат заложени средства за над 30 инфраструктурни обекта в града и селата. В списъка за Дупница са цялостни ремонти на улиците ,,Мадара“ и „Паничище“, проектиране на автомобилен мост над река ,,Отовица“, частична смяна на водопровод по улиците ,,Изгрев“ и ,,Драгой Болярин“ и цялостна смяна на водопровод по ул. ,,Свобода“. За изграждането на В и К са представени количествено-стойностни сметки (КСС).

Предлагат се и ремонти на външни стълби между улиците ,,Родопи“, ,,Скопие“ и ,,Свети Иван Рилски“, на външни стълби в съседство с училище ,,Христаки Павлович“, между улиците ,,Орлинска“ и ,,Бабуна планина“ и на външни стълби към училище ,,Неофит Рилски“ от ул. ,,Люляк“.Сред предложенията са още облагородяване на междублоковите пространства на ул. ,,Кресна“ № 5 и № 6  и ул. ,,Руен“. Освен това се предлага да започне процедура за ПУП в квартал ,,Гиздова махала“ и за подмяна на улично LED осветление в малките населени места.

Предложенията за с. Пиперево са: подмяна на водопровод на централната улица; ремонт на сградата на кметството (смяна на дограма); изкърпване на дупки на главната улица; полагане на нова асфалтова настилка на двете улици срещу кметството.

В предложенията за строителната програма за с. Баланово са: изграждане на довеждащ водопровод за питейна вода; подмяна на  ВиК тръбите на улиците „Иван Вазов“, „Хр. Ботев“ и „Иван Шишман“; почистване на речното корито на участъка, минаващ през селото; изграждане на ограда на гробищния парк.

За с. Крайници се предлага: ремонт на пешеходната алея и осветлението между Крайници и Червен брег; ремонт на ул. „Георги Раковски“ – подравняване  с кална маса;

изграждане на тротоар на ул. „Пейо Яворов“ (на излизане към Самоковско шосе); изкърпване на дупки на четвъртокласната пътна мрежа и вътрешните улици.

В списъка с обекти за с. Червен брег са: почистване на коритото на р. Джубрена; саниранена сградата на кметството; облагородяване на центъра – поставяне на беседка, пейки; подмяна на оградата на парка; рехабилитация на улиците; подмяна на водопровод.

Предложенията за Тополница са: почистване на коритото на р. Тополница и изкърпване дупки от пътя, свързващ главен Е – 79 до селото.

За Делян ГЕРБ искат изкърпване дупки от пътя от Е – 79 до селото. За с. Бистрица се настоява да бъде изградена пешеходна пътека от Стопанския двор до ул. ,,Колю Фичето“.

Предложенията от името на групата общинскисъветници от ПП ГЕРБ вече са внесени в деловодството на Общинския съвет, казаха от ръководството на партията.

„Може би ви направи впечатление, че доста от предложенията са за благоустрояване в Горна махала. Някои от тях сме внасяли и по време на управлението на ГЕРБ и инж. Методи Чимев, но по обясними причини не се реализираха. Като изключим ремонта на ул. „Орлинска“, в този район от години не е правено почти нищо. Според нас е нужно на мястото на желязното мостче до протестантската черква на ул. „Отовица“ да бъде изграден мост поне за леки коли. Така ще се облекчи движението по главната улица, която е изключително натоварена, особено сутрин, и ще се избегнат задръствания. Улиците, които предлагаме за ремонти, са в много лошо състояние. Дано местната управа обърне внимание на исканията ни“, каза председателят на групата Йордан Йорданов.

Абсолютна демонстрация на реваншизъм и неглижиране на част от децата на Дупница, така общинският съветник и острие на опозицията от ГЕРБ Емил Гущеров нарече невключването на ВК „Марек Юнион- Ивкони“ в проектобюджета на Община Дупница. „Темата за волейбола вече е затворена. Каквото и да си говорим, случващото се там е заради личното отношение на кмета към президента на клуба Ивайло Константинов. Това е реваншизъм. Чуваме, че щяло да има общински клуб, с треньори учители по физическо възпитание. Само че това ще е аматьорски, а не професионален отбор. Нямам нищо против учителите, но не мога да ги сравня с Виктор Карагьозов, Петър Узунов и Найден Найденов- доказани професионалисти не само в страната ни, но и в Европа. Да не говорим, че досега волейболът не е бил привилигирован, както се твърди“, коментира още  Гущеров.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

6 COMMENTS

  1. А за улица Евтим Трайчев/Трагичен/,кога?Предишните спящи красавици от общината,без да направят правилна сметка ,отремонтирали улицата до половината.Другата част от улицата прилича повече на път през близкото дере,а по нея минават и не малко автомобили.Няколко подписки се правиха през годините ,но без резултат.
    Общинарите може да харчат средства за какво ли не ,но за ремонт на път правен преди повече от 40 години ,няма пари.Важното е да си уредят антуража на топличко ,а за истинските нужди ,вечно няма пари.

  2. Гущер, на мангалите им направете мост с колите да идат до измислената черква.Това на никои няма да е полезно Нищо общо със задръстването по Орлинска.Продажник.

  3. Гущеров, потвърдиха ли ти присъдата и на втора инстанция или бутна пари дето трябва?!

  4. Гущер помниш ли сестра ти колко пари докопа по времето на Янев, ние обаче знаем. По 550 лева на месец

  5. Ул.Янтра след ремонти от ВИК е цялата на големи дупки от години. Кога ще стигнат да я ремонтират?

  6. Гущер. колко пари сестра ти взе от Общината по времето на Наско Янев. По 550 лева всеки месец!!!

Comments are closed.

Most Popular