Monday, May 20, 2024
HomeСпортС гол на Аци четата на Мавродиев превзе Ботев (Ихтиман)

С гол на Аци четата на Мавродиев превзе Ботев (Ихтиман)

На стадион „Септември” в град Разлог се срещнаха отборите на местния Пирини Ботев(Ихтиман). Това бе мач от 5-ти кръг на втора фаза, група Б за първенството на ЮЗ Трета лига.

През първата част на срещата гостите на три пъти се озоваха в чисти позиции за отбелязване  на гол, но вратарят на домакините Захари Димитров за пореден път доказа, че е невероятен и отне надеждите на противниковите нападатели да го прострелят. Постепенно играта на домакините доби своя истински вид и под наставленията на наставника им Димитър Мавродиев заиграха на по-високи обороти и се озоваваха по-често пред вратата на гостите.

Първият пропуск бе след центриране на Иван Иванов в наказателното поле на Ботев от Александър Александров-Аци, който изпрати топката извън опразнената от Филип Димитров врата. До края на първата част не се стигна до отбелязване на гол и това бе причина футболистите от двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме футболистите на Пирин (Разлог) заиграха на висока преса в половината на Ботев (Ихтиман), която се оказа успешна. В 52-ра минута ръководещият на много високо равнище двубоя Димитър Буров отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Станислав Катранков от гостите в наказателното поле след директен обстрел на Красимир Шапкаров. Аци стреля от бялата точка, но вратарят на гостите Филип Димитров показа вещина и не допусна топката в мрежата си. В 60-та минута Аци изскочи сам срещу вратаря на Ботев Филип Димитров, но топката бе избита майсторски от стража. В 72-ра минута публиката се изправи на крака и бурно аплодира голмайстора Аци. Този път голаджията на Пирин(Разлог) след самостоятелна акция по левия фланг навърза изпречилите му се защитници от гостуващия тим и сам срещу вратаря Филип Димитров го простреля за 1:0. До края на срещата натискът на Пирин (Разлог) бе тотален, но ударите на Красимир Шапкаров и Росен Пъдарев бяха отразени от вратаря Филип Димитров.

„Не съм доволен от играта на моите възпитаници, на които бях гласувал доверие през първото полувреме. На почивката направих бърз и обстоен разбор на играта и до момента, дадох нови наставления с нова тактическа постройка, с която изненадахме отбора на Ботев (Ихтиман), и успяхме да спечелим трите точки”, сподели наставникът на Пирин (Разлог) Димитър Мавродиев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular