Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаС гол на Боян Стойнев Марек спечели дербито срещу Кюстендил

С гол на Боян Стойнев Марек спечели дербито срещу Кюстендил

Дупничани уверено поглеждат към Втора лига

На стадион „Бончук” в град Дупница се срещнаха отборите на местния Мареки ФК Кюстендил. Това всъщност бе дерби на отборите от  група 1 на втората фаза от първенството на ЮЗ Трета лига, борещи се за атакуване на първото място. Мачът бе изгледан от над 1000 души, рекорд по посещаемост на стадион Бончук. Интересът беше от факта, че до момента двата отбора заемаха първите две места във временното класиране, което предвещаваше оспорван двубой.

Срещата започна с натиск на отбора на домакините и пропуск на техния нападател Николай Ганчев. В 8-ма минута футболисти и фенове на Марек имаха претенции за отсъждане на дузпа за игра с ръка от защитник на гостите, но главният съдия Георги Димитров, който стоеше наблизо, не видя такова нарушение и даде сигнал за продължаване на срещата. В 10-та минута играта бе прекъсната за две минути заради контузия на Христо Младенов от гостите. След подновяване на играта футболистите на домакините продължиха с натиск пред вратата на гостите, но добре подредената защита на ФК Кюстендил действаше много точно и уверено. В 13-та минута след центриране отдясно на Даниел Гогов Божидар Янков навреме отклони кълбото, предотвратявайки попадането му у Веселин Любомиров. Две минути по-късно Александър Близнаков при заучено положение насочи топката към Николай Ганчев, но и тази ситуация беше предугадена от защитата на гостите и не се получи обстрелване от близко разстояние. В 27-ма минута присъстващите на стадиона и най-вече феновете на Марек ликуваха. Тогава след центриране от корнер Даниел Гогов (с много добри прояви в срещата) центрира удачно топката в наказателното поле на гостите и Боян Стойнев с глава се оказа най-съобразителен и насочи кълбото в далечния ъгъл за 1:0. Натискът на футболистите на Марек продължи. В 32-ра минута комбинация между Веселин Любомиров и Александър Близнаков не завърши с попадение заради пропуск на Николай Ганчев. Минута по-късно отличната намеса на Божидар Янков бе причина триходовата комбинация Гогов-Башлиев да не завърши с гол на Николай Ганчев. Две минути по-късно след  дълъг пас от средата на терена към Георги Божилов вратарят на гостите Александър Михайлов прояви усет, изтича и изби кълбото преди да стигне до нападателя на домакините.

Най-чистото си голово положение футболистите на ФК Кюстендил проиграха в 35-та минута. Тогава Станислав Благоев с точен пас намери Христо Младенов пред наказателното поле на домакините, но нападателя на ФК Кюстендил насочи кълбото срещу вратаря Константин Костадинов без нужната скорост и просто му я подари. Минута преди края на първата част на срещата след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Николай Ганчев с воле изпрати топката директно в ръцете на вратаря Александър Михайлов.

Втората част на срещата започна също с натиск на футболистите на Марек. В 46-та минута Даниел Гогов отдясно по перфектен начин изпрати топката към Георги Божилов, но отличната намеса на вратаря Александър Михайлов бе причината да не се стигне до обстрел от нападателя на домакините. Две минути по-късно насочената топка към Даниел Гогов тупна пред него, но той я изпрати високо в аут. В 51-ва минута Даниел Гогов изпрати топката към Георги Божилов, но отново защитника на ФК Кюстендил Божидар Янков бе на висота. До края на срещата се водеше битка повече в средата на терена. Футболистите на гостите заиграха по-нападателно, но до отбелязване на гол, поне изравнителен, така и не се стигна.

С тази победа отборът на Марек направи още една крачка към набелязаната цел – влизане във Втора професионална лига.

Ръководството на ФК Марекизказав социалните мрежи искрени благодарности към своите привърженици за подкрепата, която оказаха на отбора в мача с ФК Кюстендил:

„Благодарим за гласовитата, морална и не на последно място финансова подкрепа, която получихме от вас с всеки закупен билет. Можем да кажем, че приходите от билети от днешната футболна среща надвишават дори тези от двубоите от Втора лига миналия сезон. Знайте, че тази подкрепа е важна за нас, за да изпълним целта си.Благодарим, че дойдохте на стадиона в лошото време и бяхте нашия 12-и играч. Уверени сме, че на следващия ни домакински мач с Вихрен на 22 април ще сте още повече по трибуните на легендарния „Бончук“. Футболистите, ръководството и целият ни щаб ще направим всичко възможно отново да ви зарадваме.Само Марек!“

Мнения след мача дадоха:

Борис Кръстев – дългогодишен футболист и капитан  на Марек, който оглави треньорския щаб на отбора, беше един от привържениците на дерби мача с ФК Кюстендил. „През първата част на мача отборът  на Марек превъзхождаше колегите си от ФК Кюстендил, но успяха да отбележат само един гол, дело на Боян Стойнев, реализиран след центриране от ъглов  удар. След почивката играта се понакъса. Главно действащо лице на терена стана съдията Георги Димитров, който заедно с асистентите си често с неточните си отсъждания предизвикваха присъстващите на стадиона. Очаквах повече от любимия ми отбор. Независимо от всичко, победата е напълно заслужена. Според мен, придвижихме се с още една крачка напред по пътя на влизането във Втора професионална лига”, коментира Кръстев.

Танчо Калпаков-старши треньор на Марек:”Стана добър дерби мач. През първото полувреме играхме по-добре, и тогава именно бе отбелязан и голът от Боян Стойнев, който се оказа решаващ за спечелването на трите точки. Срещу нас всеки отбор играе на 100%. Така бе и в този двубой срещу ФК Кюстендил. По-важното е, че спечелихме, и с новите три точки се утвърдихме на върха на таблицата. Вече мислим за мача в сряда, който ще бъде поредния ни финал, гостувайки на единия от силните отбори в групата – този на ФК Костинброд. Не коментирам резултатите и играта на другите отбори”.

Мартин Йорданов-старши треньор на ФК „Кюстендил”: „Стана дерби мач, но с битката, която показаха двата отбора на терена, а не с качествен футбол. През първата част допуснахме фатална грешка, когато бе отбелязан и гола. През втората част имахме 1-2 ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Никога не сме предявявали претенции, че ще се борим за влизане във Втора професионална лига. Играем мач за мач, търсейки спечелване на максималното. Пожелавам успех на колегите от Марек.

Марек:

Константин Костадинов, Румен Сандев, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Даниел Гогов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов (Анжело Кючуков, Стивън Ангелов)

 

ФК Кюстендил:

Александър Михайлов, Божидар Янков, Адриан Бачовски, Евгени Гроздин, Лазар Стояновски, Евгени Зюмбулев, Христо Младенов, Николай Орозов, Марио Евтимов, Станислав Благоев, Виктор Анастасов

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular