Monday, May 20, 2024
HomeСпорт„Чуковете“ изковаха важна победа срещу Беласица в Перник

„Чуковете“ изковаха важна победа срещу Беласица в Перник

На градския стадион в Перник в мач от 25 кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на местния Миньори Беласица (Петрич). Този мач беше от изключително важно значение за отбора на домакините, които само при победа се измъкваха от дъното, където са отборите на изпадащите.

Срещата започна с натиск на „чуковете“. В 6-а минута със страхотен шут от около 30 метра Георги Ангелов изпрати топката неспасяемо във вратата на гостите и откри резултата за 1:0. На два пъти по-късно след атаки на петричкия тим Аспарух Смилков отблизо не бе точен и не успя отблизо да огорчи вратаря на МиньорДаниел Леонтиев. Най-чистото голово положение за гостуващия тим бе проиграно от Запро Динев, който от 7-8 метра вместо да изравни, изпрати топката високо над вратата на Леонтиев в аут.

След почивката срещата продължи с натиск на домакините. В 54-та минута при меле в наказателното поле на Беласица Венци Василев направи безпомощен стража на петричкия тим Кирил Георгиев за 2:0. Главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа в полза на домакините след като при неразчетено излизане вратаря на Беласица Кирил Георгиев повали Софиан Диа. Каломбо насочи кълбото от бялата точка, но то бе уловено от стража Кирил Георгиев. В даденото от арбитъра 4-минутно продължение отборът на Беласица успя да вкара почетно попадение, което бе дело на резервата Симеон Бояджиев за 2:1.

За отбелязване е, че в основния състав на Беласица незаслужено  останаха на резервната скамейка футболисти, показали добра игра в изминалите срещи.

След този мач отборът на Миньор е на 12-то място със спечелени 29 точки, а този на Беласица е на 8-мо място с 35 точки.  Следващият мач на „комитите” ще бъде в понеделник, 17 април, срещу лидера в групата ЦСКА 1948 ІІ на стадион „Арена Симитли”.

Беласица:

Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Чепилов, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, Куфре Ета, Запро Динев, Аспарух Смилков, Мариян Вангелов (Живко Димитров, Симеон Бояджиев, Христо Петров, Димитър Иванов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular