Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиТова е най-евтината електрическа кола на Hyundai

Това е най-евтината електрическа кола на Hyundai

В моделната линия на марката Hyundai ще се появи нов компактен електрически автомобил с името IONIQ 2. Новият продукт е планиран да бъде представен в края на тази година и да влезе в продажба в средата на 2024-а.

IONIQ 2 е електрическа версия на кросоувъра Casper и ще бъде най-малкият “зелен” модел на южнокорейската марка. Както съобщава Motorgraph , новостта ще бъде направена в стила на текущата версия на кросоувъра Kona и минивана Staria . Дължината на иновацията ще бъде около 3.6 метра с междуосие от 2.5 м. Широчината ѝ няма да надвишава 1.6 м.

Съдейки по изображението, електрическият автомобил ще има ъгловата каросерия с прибиращи се дръжки на вратите, къс преден капак и малки колела с аеродинамични джанти. В предната част вниманието привличат вертикалните блокове на фаровете и тънката LED лента, която минава по ръба на капака и се простира по цялата широчина на автомобила.

Известно е, че новата електрическа кола ще може да изминава до 400 километра с едно зареждане. Цената ѝ ще бъде не повече от 20 000 евро. Все още не е известно дали IONIQ 2 ще се предлага в други страни, но по всяка ревоятност, моделът е преднезначен за Стария континеннт и респектувно ще се появи и у нас./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular