Friday, May 17, 2024
HomeСпортС две попадения на Будинов Дунав потопи Беласица в Симитли

С две попадения на Будинов Дунав потопи Беласица в Симитли

В мач от 30 кръг за първенството на Втора професионална лига на стадион „Арена Симитли” се срещнаха отборите на Беласица (Петрич) и Дунав (Русе). Срещата започна с натиск на домакините, но защитата на гостите действаше много точно и предпазливо и до откриване на пространство за стрелба отблизо не се стигаше. В 43-та минута след центриране в наказателното поле на „комитите“ защитата им не реагира по най-добрия начин и ветеранът Мирослав Будинов изпрати топката в мрежата зад Димитър Пангев за 0:1. Този резултат остана непроменен до края на полувремето.

След почивката в 57-ма минута над 250 фена, дошли от Петрич да подкрепят любимата Бела, ликуваха. Тогава след атака по десния фланг на Запро Динев последва пас към Мариян Вангелов и централният нападател на домакините изпрати топката неспасяемо във вратата на гостите за 1:1. В 66-та минута главният съдия Мустафа Шефкет видя неправилно влизане на защитник на Беласица в наказателното поле на Дунав и бе отсъдена дузпа, която Мирослав Будинов превърна в гол за 1:2. Имаше бурни реакции от страна на футболистите на Беласица и феновете им отвън, защото преди това главният съдия не бе видял нарушение на футболист на Дунав. До края на мача не се стигна до отбелязване на нови попадения и в двете врати и гостите от Русе си тръгнаха от Симитли с трите точки.

След мача Мартин Ковачев-старши треньор на Дунав(Русе), сподели: „Поздравявам футболистите, на които гласувах доверие в този мач, за мъжката игра и спазване на тактическата дисциплина. Пропуснахме доста голови възможности, като най-чистите бяха на Мирослав Будинов, Мехмед Мехмед и Юго Комано. Изравнителното попадение беше след груба грешка в защитния ни вал. Дузпата беше справедлива, тя беше за спъване на Юго Комано. Заслужена победа за нашия отбор, защото стояхме далеч по-добре на терена от отбора на Беласица.

Беласица:

Димитър Пангев, Атанас Карачоров, Вальо Костов, Аспарух Шамкалов, Мартин Русков, Атанас Димитров (к), КуфреЕта, Запро Динев, Живко Димитров, Димитър Иванов, Мариян Вангелов (Марти Таушанов, Аспарух Смилков, Симеон Бояджиев, Атанас Чепилов).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular