Monday, May 6, 2024
HomeСпортВ мач без значение Кюстендили Марек завършиха 2:2 на „Осогово”

В мач без значение Кюстендили Марек завършиха 2:2 на „Осогово”

В мач от 8 кръг от втора фаза, група 1 на ЮЗГ на стадион „Осогово” се срещнаха отборите на ФК Кюстендил от едноименния град и Марек от град Дупница.

Срещата започна с превес на футболистите на домакините.  Гостите играеха по-спокойно, защото си бяха осигурили предварително влизането във Втора професионална лига. Първата сериозна опасност пред вратата на марекчани бе в 20-та минута. Тогава след удар на Виктор Анастасов вратарят на гостите Пламен Младенов изби кълбото навреме. Постепенно нещата на терена добиха друг вид. В 24-та минута Димитър Илиев насочи топката към Александър Башлиев, но той не успя да овладее кълбото и то излезе в аут.  В 35-та минута феновете и футболистите на кюстендилци ликуваха. Тогава след центриране от фаул в наказателното  поле на Марек Марио Евтимов изненада вратаря на Марек Пламен Младенов за 1:0. В 44-та минута при бърза контраатака на гостите Даниел Гогов бе изведен в наказателното поле на домакините, но насочи топката неточно.  При резултат 1:0 за Кюстендил приключи първата част на срещата.

През второто полувреме отборът на Марек заигра в свой стил и това даде своя положителен резултат. В 52-ра минута Веселин Любомиров от 24-25 метра простреля вратаря на домакините Александър Михайлов за 1:1. Това окрили футболистите на гостите и те заиграха на още по-високи обороти. След два поредни пропуска на Николай Ганчев и Росен Йорданов в 75-та минута феновете на Марек ликуваха. Тогава след центриране от корнер Боян Стойнев се възползва от неубедителна изява на  кюстендилския вратар и покачи на 1:2. В 84-та минута Росен Йорданов допусна грешка, като повали футболист на домакините и главния съдия Геро Писков отсъди дузпа , която Евгени Зюмбулев превърна в гол за 2:2. Три минути след това Росен Йорданов получи втори жълт картон за нарушение, естествено и червен, и остави отбора си до края на срещата с човек по-малко на терена. Главният съдия даде 4 минутно продължение, като в последния момент при бърза контрааткаа на отбора на Марек топката попадна у Николай Ганчев, но арбитърът даде края на мача в този момент и така си спечели гнева на футболистите и феновете отвън. Създаде се истинско напрежение, като виновник за тази ситуация бе съдията Геро Писков. Червен картон беше показан и на резервния футболист на марекчаниАлександър Близнаков.

Над 200 фена бяха дошли от Дупница да подкрепят любимците си. Те бяха провокирани от група местни фенове от ромския квартал, но им прави чест на привържениците на Марек , че не им обърнаха внимание и не се стигна до нещо нежелателно.

За отбелязване е, че  преди тръгването на тима на Марек  за Кюстендил, председателят на фенклуба Веселин Дангов  от името на феновете подари 10 топки на отбора по случай влизането на отбора в професионалния футбол. Треньорският щаб обеща още от понеделник тренировките да се провеждат с тях и да ги ползват още в мача срещу Костинброд.

След мача старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели следното: „Очаквахме отпор от страна на домакините. През първата част на мача футболистите на ФККюстендил” влязоха по-добре в срещата и в 35-та минута поведоха в резултата. Два пропуска направиха Росен Йорданов и Даниел Гогов за нашия тим. Второто полувреме стояхме далеч по-добре на терена и съвсем справедливо на първо време изравнихме, а след това и поведохме в резултата. След дузпа, дадена от главния съдия, домакините стихнаха до равенство. Тръгнахме да търсим трети гол, но все нещо не ни достигаше отблизо  на Димитър Владимиров и Георги Божилов. Никога не съм коментирал съдиите, но е  редно да спомена, че в тази среща главният съдия Геро Писков спря неправилно контраатаката на отбора и преди Николай Ганчев да стреля отблизо, той свири край на мача в 3-тата минута на даденото от него 4 минутно продължение. В този мач дадох шанс на футболисти, играли по-малко по различни причини, както и на по-младите, защото при участието ни във Втора професионална лига сме длъжни да пускаме на терена двама футболисти до 21-годишна възраст”.

Марек:

Младенов, Ангелов (46-Джаджаров, 75-Костов), Стойнев, Башлиев, Каймакански, Илиев, Любомиров, Гогов (70-Владимиров), Кючуков (46-Божилов), Ганчев, Р. Йорданов

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular