Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаС 400 000 лв. изграждат пристройка към ОУ „Евлоги Георгиев” в Дупница

С 400 000 лв. изграждат пристройка към ОУ „Евлоги Георгиев” в Дупница

Общината търси строител

 

Дългоочакваното разширение на сградата на училище „Евлоги Георгиев” се очаква да започне това лято в Дупница. В момента общината набира оферти за извършване на строителството. Обявената обществена поръчка е с предмет надстройка и преустройство на част от сграда и асфалтиране на училищния двор, с прогнозна стойност 380 000 лв. без ДДС (456 000 лв. с ДДС). Срокът за подаване на оферти или на заявления за участие в публичното състезание е до 16 юни.

Предвижда се в съществуващата зала, която бе пристроена преди няколко години, да се изгради подвижна шумоизолираща преградна стена. Това ще позволи да се обособят две нови класни стаи, както и ползването на залата по предназначение – за училищни тържества и мероприятия. Над тази зала ще се изгради още един – трети етаж, където ще има две класни стаи. Отделно до пристройката ще се изгради друга пристройка – на един етаж, с още две класни стаи. В крайна сметка ще се изградят 6 нови класни стаи, което ще позволи на учебното заведение да премине към едносменен режим на обучение. Заложено е и преасфалтиране на двора на училището. Предвидено е и закупуване на оборудване за новата учебна база, за което са заделени още средства.

„Намеренията са строителството да приключи до края на лятото и от 15 септември да започнем да ползваме новите класни стаи. След изграждането на пристройката ще преминем на една смяна. Както знаете, заради недостиг на класни стаи сме на две смени”, каза директорът на учебното заведение Тодор Петков.

Припомняме, че училище „Евлоги Георгиев” е едно от предпочитаните основни училища в града и в последните години привлича все повече ученици. В момента там учат 391 ученици, 220 от които са в начален етап – от първи до четвърти клас. Увеличаването на броя на учениците доведе до недостиг на класни стаи, заради което ръководството на учебното заведение и общината започнаха да търсят изход чрез разширение на базата.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular