Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаТърсят фирма за сметосъбиране в община Дупница за 7,5 млн. лв.

Търсят фирма за сметосъбиране в община Дупница за 7,5 млн. лв.

Фирма за събиране и транспортиране на отпадъци до площадката на сепариращата инсталация в столичния квартал „Филиповци” търсят в Дупница. Общината обяви обществена поръчка за събиране и третиране на битови отпадъци от населените места с организирано сметосъбиране, събиране и транспортиране на едрогабаритни отпадъци (ЕГО), строителни и растителни отпадъци, почистване на улични кошчета, машинно метене и миене на територии за обществено ползване на територията на града и 16-те села. Дейностите включват: събиране и транспортиране на битови отпадъци от съдове с обем 1.1 куб. м и 0.11 куб. м със специален автомобил от обособена площадка до инсталация за третиране или до друго съоръжение, посочени от възложителя; ръчно събиране на отпадъци от улични кошчета за отпадъци, разположени по улици, тротоари, алеи и площади; събиране и транспортиране на ЕГО, строителни и растителни отпадъци; събиране и транспортиране на ЕГО от съдове за отпадъци с обем 4 куб.м; събиране и транспортиране на строителни и растителни отпадъци от съдове за отпадъци с обем 4 куб.м; товарене и транспортиране на битови отпадъци; товарене и транспортиране на ЕГО, строителни и растителни отпадъци.
Изпълнителят ще се ангажира и с дейности по почистване и поддържане на територии за обществено ползване като:
измиване и дезинфекция на съдове за отпадъци с обем 1100 л със специален автомобил; машинно метене на улици и площади с автометачка; машинно миене на улици и площади на маркуч с автоцистерна.
Прогнозната стойност на поръчката е 7 500 000 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е 15 август.
В проектодоговора се отбелязва, че за неизпълнение на дейности са предвидени санкции. Неизвозването на един съд за отпадъци се санкционира с намаление от заплащането с 30 лева. Санкцията за неизвозени съдове от цялата улица от района е 130 лева намаление от заплащането. За непочистена контейнерна площадка намалението от заплащането е в размер на 15 лева.
Припомняме, че договорът с фирмата, извършваща дейностите в момента – „Еко ресурс – Р“, изтича догодина. Процедурата се обявява заради изчерпване на ресурса.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular