Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаС 50 000 лв. ремонтират дупнишката улица “Kpивoлaĸ”

С 50 000 лв. ремонтират дупнишката улица “Kpивoлaĸ”

Ремонтират улица “Kpивoлaĸ” в Дyпницa. В момента наети от ЧEЗ работници полагат кабелите за електроснабдяването, след което ще бъдат подменени водопроводът и канализацията, а по-късно ще се ремонтират стълбите.
Ремонтните дейности ще струват 50 000 лв. без ДДС, заложени в бюджета на общината като капиталови разходи.


„До края на седмицата ЧEЗ ще поставят кабелите и от понеделник или най-късно от вторник там ще бъдат от В и К. Те ще имат около 5 дни за смяна на В и К системата, след което ще започне ремонтът на стълбите. Предстои сключване на договор с изпълнител. Фирмата ще бъде определена с директно договаряне и ще има 30-дневен срок за изпълнение”, казаха от общинската пресслужба.


Както сме писали, “Kpивoлaĸ” е една от дупнишките улици в тежко състояние. Намира се в центъра на града и свързва улица „Христо Ботев” с улица „Кокиче” и Градинактата градина. Отсечката е стръмна и по-голямата й част е със стълби. Те както и участъкът откъм улица „Христо Ботев”, който е с асфалт, са разбити. Плочките са изпочупени, отлепени, част от тях липсват. Това ги прави опасни за преминаващите, особено вечер и при снегове и поледици през зимата. В същото време улицата се ползва от много хора.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular