Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградУволниха катастрофиралия пиян пом.-треньор на "Пирин" Шон Макарти

Уволниха катастрофиралия пиян пом.-треньор на “Пирин” Шон Макарти

Ръководството на „Пирин” се раздели с помощник-треньора Шон Макарти. Благоевградският футболен клуб обяви информацията на официалната си страница. От четвъртък Макарти няма вече да бъде част от щаба на представителния отбор.
Припомняме, главният асистент на Уорън Фийни предизвика катастрофа пиян и бе задържан от полицията. Инцидентът се случи преди около седмица в Благоевград. Тогава треньорът от Уелс блъснал спряло БМВ, в което са се намирали двама души. По данни на полицията той е причинил катастрофа вследствие на употреба на сериозно количество алкохол – 2,74 промила. За късмет инцидентът се е разминал без жертви. 56-годишният шофьор бе задържан в ареста за 24 часа.
Веднага след това от ръководството на “Пирин” обявиха, че отстраняват временно от тренировки Макарти и впоследствие ще бъде решена съдбата му. Ръководството на „Пирин” пожелава здраве и бъдещи успехи на специалиста. Макарти бе назначен на работа в благоевградския тим през юни тази година. В кариерата си като футболист бившият нападател има над 500 мача в професионалния футбол на Острова, като е отбелязал над 170 гола в тях. В края на своя път като футболист играе и като защитник.
Шон е бивш играч на родния „Бриджгент Таун”, както и на „Суонзи Сити”, „Плимут Аргайл”, „Брадфорд Сити”, „Олдъм Атлетик”, „Бристол Сити” и др.
Като треньор е водил няколко отбора на Острова, сред които уелския „Нюпорт Таун”, за последно през 2016 година.

RELATED ARTICLES

Most Popular