Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилЗа втора поредна година! Кюстендилецът Николай Димов е най-добрият фризьор в България

За втора поредна година! Кюстендилецът Николай Димов е най-добрият фризьор в България

28-годишният стилист грабна наградата за мъжка прическа на международен фестивал

Кюстендилският коафьор Николай Димов спечели първо място на 24-тия Международен фестивал на прическата и красотата в София. 28-годишният талант завоюва отличието за втора поредна година в категорията “Мъжка модерна прическа”.
Сред участниците, освен българи, са мерили сили фризьори от Северна Македония, Италия и др.
Международният конкурс се състоя в столичен хотел и предизвика голям интерес. Състезанието е било в пет категории – мъжки, дамски, вечерни, булчински и атрактивни прически. За усилията си младият кюстендилец е получил красива статуетка и грамота, подписана от президентите на международните федерации по фризьорство.
“Усещането да бъда част от толкова голямо състезание е уникално и неповторимо. А това, че го печеля за втори път, е просто велико за мен. За разлика от миналата година този път имаше по-малко участници, най-вече заради епидемиологичната обстановка и изискването за зелен сертификат”, сподели за „Вяра” стилистът. Той допълни, че е използвал за модел свой дългогодишен приятел – Мартин Калеов. “С Марти се познаваме от ранна детска възраст. Избрах го заради неговата визия, излъчване, заради това, че е харизматичен. Прическата тази година не беше толкова екстравагантна, колкото през 2020 г. Исках да е нещо, което може да се носи ежедневно, затова избрах по-изчистен вариант”, каза още Димов. По думите му прическата не е била вдъхновена от конкретна личност или епоха. “Просто си представих какво би отивало на формата на лицето му”, обясни виртуозът на ножиците.
Николай Димов се занима с фризьорство от три години, след като превръща своето хоби в професия. Работил е с най-известния български стилист – Кръстю Капанов. А днес вече има и собствена бръснарница, в която влизат известни личности. Мъжете са по-суетни от жените и обръщат повече внимание на визията си, категоричен е кюстендилският топ коафьор. Той се обърна към всичките си приятели с думите “Благодаря, че допринасяте да се развивам постоянно”.

Светлана ВИДИНСКА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular