Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградУикенд в Югозапада: Верижна катастрофа в района на тунел "Железница", ТИР горя...

Уикенд в Югозапада: Верижна катастрофа в района на тунел “Железница”, ТИР горя на АМ „Струма“

Верижна катастрофа на главен път Е-79 по чудо се размина без пострадали. Инцидентът става в неделния ден. В района на тунел “Железница”, след Благоевград в посока към ГКПП – Кулата са се ударили четири леки автомобила.

Нанесени са само материални щети по колите, няма пострадали, а движението е свободно, съобщиха от полицията.

Изключително интензивен бе трафикът в неделя по Е-79 в посока към София. Стотици автомобили се прибираха от Гърция. На влизане в България през ГКПП – Кулата опашката бе няколко километра, съобщиха прибиращи се от почивка благоевградчани.

Временно движението по път I-1 Благоевград – Симитли в района на тунел “Железница” се осъществяваше двупосочно в една лента поради ПТП, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Движението се регулираше от екип на пътна полиция.

В събота горящ ТИР предизвика километрично задръстване на АМ “Струма” към Гърция. Снимка: Кулата-Промахон

Ден по рано, в събота, товарен автомобил се е самозапали на автомагистрала “Струма”. Пътното произшествие стана на няколко километра преди Дупница, край Делян, в посока към Благоевград. Образувала се беше огромна километрична колона от автомобили.

В социалните мрежи пътуващи към Гърция пуснаха снимки на горящия автомобил.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.​

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular