Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградХиляди изпълниха площада на Крупник за най-големия му празник

Хиляди изпълниха площада на Крупник за най-големия му празник

Крупник отпразнува най-големия си празник, посветен на младите – Младежкия събор. Богатата празнична програма обедини хора от всички възрасти, жители и гости. На футболния терен мериха сили футболистите на Крупник. Блестящ старт на празника във вчерашния ден дадоха децата на Крупник, които с много радост и смях аплодираха артистичното сапунено парти.

И макар, че за кратко заваля и загърмя, небето се прочисти и площадът на селото се изпълни с хиляди хора – жители и гости на Крупник – и с много млади хора.

Гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, депутатът Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, всички кметове на съставните села, общински съветници и много жители от цялата община.

„Радвам се, че за поредна година виждам площада изпълнен с толкова много хора, дошли от близо и далеч в родното си място. – каза в празничното си приветствие кметът на село Крупник Иванка Чакалска. –  Радвам се, че  красивото ни село Крупник се благоустроява и става все по-красиво – с благоустроените улици, стадион, спортни и детски площадки, с красивата детска градина и училище. И всичко това се случва благодарение на упоритата работа на всички. Гордея се с децата на Крупник, гордея се с хората от читалищното настоятелство, с хората от църковното настоятелство, с бизнеса в селото, с неправителствената организация ,,Мисия без граници’’, гордея се, че работим ръка за ръка и заедно можем да решим всеки човешки проблем.“ – каза още кметът на село Крупник, специално благодари на кмета на община Симитли Апостол Апостолов и пожела на всички здраве и благополучие.

Празничната програма откриха най-малките творци на Крупник – с красив пирински танц. А малкият Христо Ковачки от Брежани, носител на „Златна арфа“ от Орфеевите празници – Пловдив притихна площада с красивото акапелно изпълнение на „Заблеяло ми агънце“…

Програмата продължи с изпълненията на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Македонче“ – Крупник с гл. художествен ръководител Анна Крумова,  с прекрасните изпълнения на Ивана Иванова и Даяна Борисова, с темпераментните танци на клуба за народни хора към ч-ще ,,Владимир Маяковски“ – с. Крупник с р-л Йордан Златев, с песните на  Антония Лозанова. Специална изненада след химна на Р България беше изпълнението на “Аз съм българче” от малкия артист Стефан Благоев.

Сестрите Ивана и Ивона Малчови от Банско с корени от Крупник огласиха площада с красивите си гласове и се направи огромно хоро. А когато Соня Ковачка  – със съпровод на гайда изпя  „Излел е Дельо хайдутин“ площадът отново притихна от неземния, космически талант на България.

Роденият в Крупник Малин Домозетски изпя, заедно с кмета Иванка Чакалска химна на Крупник и заря освети небето. А когато обичаната поп-икона Емилия излезе на сцената, площадът и запя.

До късно младите хора, жителите и гостите се веселиха под звездите.

RELATED ARTICLES

Most Popular