Monday, May 20, 2024
HomeРегионУтре повдигат обвинение на княгиня Калина

Утре повдигат обвинение на княгиня Калина

“Буря в чаша вино”: Царската дъщеря търсела папагала си, спряла да хапне чушки в хотел

 

В сряда, 23 август, се очаква кварталният полицейски инспектор да връчи на княгиня Калина призовка да се яви в прокуратурата, за да й предявят обвинение за шофиране в нетрезво състояние с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

При връчването на обвинението се налага и мярка за неотклонение, ако изобщо има такава. Според БНТ княгинята ще остане на свобода срещу подписка.

В деня на катастрофата, при която княгиня Калина Сакскобургготска удари бариерата на хотелски паркинг на Боровец, тя била излязла да търси папагала си, е не своето куче. По време на търсенето пък спряла да обядва заедно с придружаващата я служителка на двореца “Царска Бистрица” и хапнала пълнени чушки.

Това разказва пред испанското издание Vanitatis съпругът ѝ Китин Муньос. Така сагата с катастрофиралата княгиня се оказа пълна с противоречия.

На 19 август, събота, около 15:20 часа полицията получава сигнал, че на изхода на паркинг в Боровец е катастрофирал автомобил. Първоначално се съобщава за 51-годишна жена, употребила алкохол, а после става ясно, че става дума за княгиня Калина Сакскобургготска – дъщерята на цар Симеон Втори. “Предполагаемият инцидент с българската княгиня Калина е бил само одраскване на ограда, докато тя е давала заден ход, за да паркира”, коментира Муньос пред испанската медия.

Калина Сакскобургготска е обвинена от българската прокуратура, че е застанала зад волана с над 1,5 промила алкохол в кръвта си. грозят я до 3 години затвор. Въпреки това съпругът ѝ настоява че, преди инцидента е изпила само малка чаша бяло вино. “Принцесата не е пила нищо, те лъжат”, заяви той пред Vanitatis.

Първоначално Муньос твърдеше, че съпругата му е била притеснена заради изчезването едно от четирите си кучета. Сега обаче той се поправи и каза, че всъщност е търсела любимия си папагал – тип Ара.

Докато го търсела, Калина спряла да си почине и обядвала традиционни български чушки с чаша вино в един от хотелите на Боровец. Така Китин обяснява и наличието на алкохол в кръвта ѝ.

Наемателят на хотела, на паркинга на който е станала катастрофата, заяви че придружителката на Сакскобургготска й е донесла 6-8 кофички кисело мляко, за да намалее концентрацията на алкохол в организма й.

Величка Петкова обясни, че е донесла на княгинята само една кофичка кисело мляко, защото тя била гладна. По думите на Китин обаче – преди това е яла пълнени чушки.

 

Намери се изгубеният папагал

 

Изгубеният папагал, който е търсила Калина Муньос, е бил открит, съобщиха медии в Испания, позовавайки се на съпруга ѝ Китин. Първоначално той съобщи, че жена му е била разстроена, защото е изгубила кучето си, в момента, когато се блъска в кашпа пред хотел на Боровец.

Калина имала птицата от 2 години и била с нея непрекъснато. Папагалът обаче не живеел в клетка, а се разхождал свободно и така изчезнал.

Според информацията, той бил открит с помощта на гражданка, която го забелязала на прозореца на къща, след като видяла снимка на изгубената птица в социалните мрежи.

RELATED ARTICLES

Most Popular