Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаУченици и учители от ПГОСУ-Дупница рисуваха върху тениски с художничката Светослава Йорданова...

Ученици и учители от ПГОСУ-Дупница рисуваха върху тениски с художничката Светослава Йорданова – „Лютова“ в подкрепа на благотворителна инициатива

Димитър ИКОНОМОВ
Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница се включи в благотворителна кампания „Сбъдни мечта в месеца на любовта“. Преподавателят по икономически дисциплини Рени Мазникова, психоложката Мария Велкова и десетина ученици се присъединиха към съвместната инициатива на художничката Светослава Йорданова – „Лютова“ и фондация „Искам бебе“ в подкрепа на семейство, борещо се да има свое дете.


Ученици и учители рисуваха рамо до рамо върху тениски, които ще бъдат продадени за каузата. Те ще могат да бъдат закупени от 1 март заедно с 15-те произведения, които художничката е дарила на фондацията. Всички събрани средства от продажбата им, ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойка с репродуктивни проблеми.
„Дарих на фондацията 15 свои произведения, като всички събрани средства от продажбата им ще бъдат дарени в подкрепа на лечението на двойка с репродуктивни проблеми. Фондация „Искам бебе“ има рожден ден в края на месец март и парите от продажбата на картините ще бъдат използвани за семейство, което се нуждае от тях. Георги Градевски също се отзова и помогна. Той дари пари, с които купихме тениските за целта. В момента работя като медиатор към ПГОСУ – гр. Дупница и исках да заразим децата да направят добро. Искаше ми се да ги събудим тези деца, защото са в една летаргия, покрай пандемията“, коментира пред „Вяра“ Светослава Йорданова.
Преподавателят по икономически дисциплини Рени Мазникова също бе доволна, че тя и учениците са помогнали за едно благородно дело.


„Днес в училище рисувахме. И не, нямахме Изобразително изкуство. Часът ни беше по съпричастност и човечност! Решихме да подкрепим една хубава инициатива и се радвам, че успяхме да го направим. Включихме се аз, психоложката на училището Мария Велкова, както и десетина ученици. Дано инициативата стигне до още повече хора, които също да помогнат“, заяви Рени Мазникова.

RELATED ARTICLES

Most Popular