Thursday, May 23, 2024
HomeРегионДупницаУченици от ПГ „Хр. Ботев“ обраха наградите на националния литературен конкурс  „Аз...

Ученици от ПГ „Хр. Ботев“ обраха наградите на националния литературен конкурс  „Аз мога – тук и сега”

Ученици от ПГ „Хр. Ботев“ обраха наградите на конкурса  „Аз мога – тук и сега”. Националното състезание по рецитиране и творческо писане на поезия, публицистика и проза се проведе от 01.12 до 03.12.2023 г., като участниците от Дупница се наредиха в челната десетка на страната. Петя Шпаковска от 9 „б” клас спечели 1-во място в направление „Разказ“. Още едно 1-во  място извоюва Иван Бучов от 12.в клас в категория „Есе”.

С 3-то място и стипендия от конкурса се завърна Мирела Йорданова от 12.в клас. Тя се яви в надпреварата в направление „Поезия“. Литераторите от ПГ „Христо Ботев” са спечелили още четири награди в челната десетка от състезанието. С награди са Гергана Джаджарова от 12.в клас в направление „Есе“, Ивайла Кръстева от 12.в клас в направление „Поезия“; Александра Петрова от 12.в клас в направление „Поезия“ и Ивана Иванова от 12.в клас в направление „Поезия“.

„Много творчески гъдел, напрежение, спонтанни емоции, неочаквани преживявания се преплитаха през цялото време до голямата победа. Успехът на нашите възпитаници потвърждава, че нищо не е по-силно, по-убедително, по – красиво и по-въздействащо от словото!”, написа в профила си преподавателят по Български език и литература Мая Бучова, която заедно с колегата си Ваня Шангалова са били заети с подготовката на учениците от Гимназията за участието в националния конкурс.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular