Monday, May 13, 2024
HomeРегионФалстарт за Рилски във ФИБА Къп

Фалстарт за Рилски във ФИБА Къп

Баскетболистите от Самоков загубиха с 66-100 от белгийския Мехелен

Със загуба започна участието на Рилски спортист в Европа. В сряда вечерта тимът претърпя тежък удар от белгийския Мехелен, като отборът от Самоков загуби мача с 66-100. В срещата, заради здравословни проблеми, участие не взеха Евън Бати, Мирослав Васов и Деян Карамфилов, който получи контузия преди двубоя. Чавдар Костов и Крис Минков пък се опитаха да помогнат на съотборниците си в оспорвания сблъсък, въпреки че не бяха напълно възстановени, но и тяхното включване не доведе до желания успех.
Срещата започна с размяна на кошове и в двата коша, като поне първата четвърт не беше особено резултатна и завърши с крехка преднина за гостите от 6 точки- 15- 21. Още в началото на втория период отборът от Белгия започна да трупа преднина, като единствено добрите изяви в нападение на капитана Чавдар Костов поддържаха донякъде интригата. В последните три минути на частта обаче последва серия на гостите, за да се стигне до 22 точки разлика на почивката – 30-52.
След нея гостите отново бяха по-добрият тим и макар баскетболистите от Самоков да се стараеха да се върнат в срещата, това не се получаваше. Дори напротив. Добрите нападения на белгийския отбор продължиха да дават своите плодове и в един момент се стигна до разлика от над 30 точки, за да се стигне в края на срещата до крайното 66-100.
За Рилски спортист силен мач направи Чавдар Костов, който приключи двубоя с 21 точки, а 19 добави гардът Брендън Рандълф.
За гостите от Мехелен пък Браян Фобс отбеляза 24.

RELATED ARTICLES

Most Popular