Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупница„Фарма” АД-Дупница разширява производството си

„Фарма” АД-Дупница разширява производството си

Предстои изграждане на нова сграда от 1 250 кв. м, в която ще се произвеждат лекарства и хранителни добавки

Юлияна КОЛЧАКОВА

Разширяват производството на „Фарма” АД -Дупница. От предприятието са внесли инвестиционно предложение в РИОСВ – София. Намеренията са да се разшири производствената дейност на съществуващата площадка за производство на лекарствени продукти и хранителни добавки, която се намира на ул. „Неофит Рилски“ в Дупница. Планира се изграждане на нова производствена сграда от 1 250 кв. м. Тя ще включва складови помещения – зона за външно почистване, склад за изходни суровини, склад за опаковъчни материали, склад за готова продукция, буферни /дневни/ складови помещения за изходни суровини и първични опаковъчни материали с клас на чистота, отговарящ на самото производство. Ще се построят и производствени помещения – рецептурно отделение, гранулно отделение, отделение „Таблетиране”, отделение „Блистериране”, отделение „Първично опаковане”, отделение „Вторична опаковка”. Ще има и лаборатория за контрол на качеството,  микробиологична лаборатория, съблекалня за персонала и стая за почивка.

В новата производствена сграда ще се извършва същата дейност /дозиране, оразмеряване, сухо смесване, таблетиране и опаковане/-производство на лекарствени продукти и хранителни добавки за хуманната медицина с готови субстанции, която дружеството извършва и сега.

За изграждането на новото производствено помещение /идентично на съществуващата производствена площадка/ не се налага изграждането на нова техническа и пътна инфраструктура. Цялата площадка на дружеството е присъединена към електроразпределителната, водопроводната и канализационна мрежа на града, посочва се в документа.

Уведомлението, изпратено в инспекцията, касае издаване на разрешение за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване (ПЗ).

От дружеството искат РИОСВ да ги информира за действията, които трябва да предприемат по Закона за опазване на околната среда.

След приключването на процедурата в РИОСВ ще се пристъпи към издаване на разрешение за изработване на ПУП – ПЗ и провеждане на съгласувателни процедури със съответните контролни институции, изработване на технически проект и работна документация, издаване на разрешение за строеж, изграждане и въвеждане в експлоатация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular