Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилВеско с Поршето отива на съд за разпространение на наркотици в Дупница

Веско с Поршето отива на съд за разпространение на наркотици в Дупница

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Васил Камберов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 1 от НК. Обвиняемият активно се занимавал с разпространение на наркотични вещества на територията на град  Дупница. Държал ги в дома си и подготвял за пласиране чрез обособяване на дози. За извършване на противозаконната дейност той използвал лек автомобил, м. „Порше Кайен“. През месец март 2022 г. в сектор „Криминална полиция“ на Районно управление на МВР град Дупница е постъпила оперативна информация за незаконно държане от В.Камберов на марихуана и амфетамин в обитаваното от него жилище.

На 18.03.2022 г. в град Дупница полицейските служители спрели за проверка управляваният от него автомобил. Водачът бил видимо притеснен и неспокоен. Зад седалката му била намерена найлонова торба със стъклен буркан, пълен със сухи съцветия. При извършения полеви наркотест листната маса реагирала на канабис. В ниша между двете предни седалки била установена и иззета електронна везна. По случая е било образувано досъдебно производство, а В.Камберов е привлечен в качеството на обвиняем.

Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ в затвора Бобов дол. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на Република България“.

Предстои делото да продължи в съда.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular