Sunday, May 19, 2024
HomeСпортФутболистите от Симитли възстановиха мускулите си с топване в Средиземно море

Футболистите от Симитли възстановиха мускулите си с топване в Средиземно море

„Септември“ се готви за втора контрола срещу руския „Химки” след загубата от ЦСКА

Отборът на „Септември” (Симитли) проведе възстановителна тренировка. Тя премина в леки бегови упражнения и забавни игри с топка. За финал момчетата се потопиха в студените води на Средиземно море, за да възстановят мускулите. Отборът на Симитли е единственият от Втора лига, който се подготвя в чужбина. Лагерът в Турция е до 23 януари, като за 22-ри е предвидена и проверка срещу втория отбор на „Локомотив” (Москва).

Отборът на „Септември” (Симитли) ще играе в сряда втората си контрола от подготвителния лагер в Анталия, Турция. Момчетата на Симитли ще се изправят срещу руския елитен отбор „Химки” в сряда от 11,00 ч.

Онзи ден възпитаниците на Антон Бачев загубиха с 0:3 от ЦСКА (София) в Алания в първата си контролна среща за годината. В първите десетина минути и двата отбора проучваха съперника, а голови положения липсваха. В 12-ата минута на двубоя „Септември” опита да организира бърза атака, но отбраната на ЦСКА се справи с положението. Санкаре нацели гредата на вратата на „Септември” в 16-ата минута, но беше в положение на засада. В 24-тата минута на двубоя Жеферсон опита да изведе на голова позиция Тиаго, но не сполучи и вратарят на „Септември” улови уверено кълбото в ръцете си. ЦСКА направи най-интересната си атака в 29-ата минута, Жеферсон намери Санкаре, а той от своя страна Соу, който обаче спечели само корнер. След центрирането от ъгловия удар Санкаре наруши правилата в атака. Пет минути по-късно Мазику и Санкаре не се разбраха при една атака за “червените” в наказателното поле на „Септември” (Симитли).

В 37-ата минута „Септември” изпълни корнер, а Михайлов отигра неточно. Две минути по-късно Санкаре от няколко метра прониза вратата на „Септември”, за да изведе тима си напред в резултата. В 41-вата минута Соу стреля, но вратарят Филип Димитров улови топката. Така с резултат 1:0 за ЦСКА завърши първото полувреме. Във второто полувреме ЦСКА успя да направи още 2 точни попадения и победи с резултат 3:0. В 47-ата минута „Септември” създаде опасност пред Димитър Евтимов, но ударът на Кирил Грозданов мина над напречната греда. Малко по-късно ЦСКА бе много близо до втори гол. Адалберто Пеняранда навлезе в наказателното поле и върна топката към Мазику. Ударът му от границата на малкия пеналт обаче мина над вратата. В 57-ата минута Кирил Грозданов опита да застраши Димитър Евтимов с глава след центриране от дясното крило, но не успя да насочи добре топката и тя излезе високо в аут. ЦСКА създаде много опасна ситуация пред вратата на „Септември”, но ударът на Радослав Живков от близко разстояние бе уловен от стража на тима от Симитли. В 65-ата минута “червените” стигнаха до втори гол. Радослав Живков нахлу в наказателното поле и намери непокрития Мартин Смоленски, който с прецизен удар в десния ъгъл на вратата направи резултата 2:0. Греъм Кери стреля много опасно от фаул в 73-тата минута, но топката профуча покрай страничната греда. Малко по-късно Ахмед Ахмедов се озова на добра позиция и стреля, но вратарят на „Септември” успя да избие в корнер. След ъгловия удар Пламен Гълъбов не успя да се ориентира добре в наказателното поле и прати топката високо над гредата. В 83-тата минута ЦСКА вкара трети гол. Негов автор стана отново юношата на “червените” Мартин Смоленски. Талантливият младок се разписа след отлично подаване на Ахмед Ахмедов. Така срещата завърши с резултат 3:0 в полза на ЦСКА.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular