Monday, May 27, 2024
HomeРегионКюстендилХора с добри сърца в помощ на малкия Мартин от Кюстендил  

Хора с добри сърца в помощ на малкия Мартин от Кюстендил  

Кюстендил отново отправя призив към хората с добри сърца от близо и далеч, да помогнат на едно прекрасно и слънчево дете. Мащабна дарителска кампания започна от няколко дни в града под “Хисарлъка“ с единствената надежда, че малкият Марти от село Богослов ще оздравее.

“Днес Марти празнува първия си рожден ден, но вместо да бъде щастлив, усмихнат и да се радва на внимание и любов, той е затворен между четири болнични стени. Болестта никога не идва канена в нечии дом, тя не пита дали времето е удобно или дали си готов за нея. Тя нахлува в живота на хората и го превзема. “Днес трябваше да е най-хубавия ден за семейството на Марти, първата торта, може би първите стъпки….трябваше но няма да бъдат. Днес една майка прегръща своето бебе вярвайки, че след година ще празнува както трябва, че ще се реваншира. Мечтае, как сама ще направи най-хубавата торта за рожден ден и този кошмар ще бъде просто лош спомен. Днес, Марти е болен и единствено истинско желание на неговите родители е той да се излекува. Единственото за, което мечтаят е да му оставят голям подарък под елхата, който той да няма търпение да разопакова и да разхвърля навсякъде, както прави всяко здраво дете. Те имат една единствена мечта – да имат Марти и утре, и на Коледа и всеки следващ ден! Искат да го обичат и видят как расте и става силен и достоен човек! Днес една майка плаче но не от щастие, както би трябвало да бъде, а от мъка и страх дали това няма да бъде последния ден в който държи бебето си“, споделят организаторите на кампанията.

Малкият Марти има поставени диагнози. Те са “Хидроцефалия” и тумор на малкия мозък с размер 4см. През изминалата седмица му е поставена клапа заради хидроцефалията. Но туморът трябва да бъде отстранен оперативно. Налага се спешното заминаване за Турция, където той ще бъде опериран За целта е нужна сумата от 27 500 Евро, по първоначална информация от болницата. В подкрепа на Мартин се обявяват десетки хора от Кюстендил и региона, предстои провеждането на благотворителен базар, разпространени са дарителски кутии, съобщи Focus.

Ето как може да помогнете и вие:

Дарителската сметка на Мартин Мирославов Христов е в евро.

BG45UNCR700001525484213

BIC UNCRBGSF

“Уникредин Булбанк“ АД

IBAN: BG55UBBS80021047861750 BIC: UBBSBGSF Титуляр: Кюстендил има Сърце Основание: ОБЕДИНЕНИ ЗА МАРТИ

BG55UBBS80021047861750

PayPal:

miki_hristova9710@abv.bg

Фондация “Павел Андреев“

RELATED ARTICLES

Most Popular