Monday, May 13, 2024
HomeРегионСанданскиШишков: Продължава да се работи за избор на трасе

Шишков: Продължава да се работи за избор на трасе

Продължава да се работи за избор на трасе на магистрала “Струма”, заяви пред журналисти служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Основният мотив за избор на трасе ще бъде екологичната оценка, допълни той.  Протестиращи срещу строителството на магистралата през Кресненското дефиле се срещнаха с министъра в четвъртък.

За мен продължава да е неясен протестът, поради това че съм издал разрешение за строеж и съм одобрил Подробен устройствен план в една малка част, която по никакъв начин не предрешава избора на трасе. Това е частта между кръговото движение и магистралата, коментира министърът и уточни, че става дума за недовършен участък.

Ако бъде избрано друго трасе, ще се прави нова ОВОС, ако обаче се окаже, че бъде избрано трасето, върху което има ОВОС и се окаже, че сме пропуснали сроковете да се възползваме от тази ОВОС, разбирате каква щета ще направим на държавата, допълни министърът и предположи, че част от протеста срещу строителството на този малък участък цели изкуствено забавяне на строителството на магистралата.

RELATED ARTICLES

Most Popular