Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаЩе търсят проектант за ремонта на съда в Дупница

Ще търсят проектант за ремонта на съда в Дупница

Напредва процедурата, касаеща ремонта на съдебната палата в Дупница. Това стана ясно на пресконференция на административния ръководител на Районен съд-Дупница, Иван Димитров, който представи отчета на ведомството за 2022 година.

„Макар и бавно, имаме прогрес. Предстои обявяване на обществена поръчка – надяваме се да е през тази година – за изготвяне на проект за основен ремонт, и следващият етап вече би бил самото извършване на ремонта. Не мога да прогнозирам кога точно ще бъде, но се надявам да е по-скоро”, информира съдия Димитров.

Ремонтните дейности ще включват смяна на В и К и ел. инсталацията на сградата. Освен това част от деловодствата на партера ще се пригодят за арестни помещения, в съответствие с изискванията на Наредбата на Министерството на правосъдието ще се обособят отделни помещения за задържаните с оглед на пола и възрастта им. Други помещения ще се преустроят за деловодства. Засега не се предвижда монтаж на асансьор, който да улеснява хората с увреждания. „На този етап не се предвижда асансьор. По-скоро ще бъде подход с рампи”, отбеляза  административният ръководител на съда.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular