Monday, May 20, 2024
HomeНовиниСвят13 убити при американска операция в Сирия

13 убити при американска операция в Сирия

Пентагонът не дава подробности

Специалните сили на САЩ извършиха успешна и мащабна антитерористична операция в Северозападна Сирия, съобщи Пентагонът, цитиран от „Асошиейтед прес”. Лицата, които първи са дали информация от мястото на акцията, съобщават, че са убити 13 души, включително шест деца и четири жени.
Според местните жители операцията е продължила около два часа. Тя е била в района на селището Атме близо до турската граница – район, осеян с лагери за вътрешно разселени хора от гражданската война в Сирия.
Целта на нападението не става ясна веднага, отбелязва АП.
В кратко изявление говорителят на Пентагона Джим Кърби определи акцията като успешна. “Няма жертви от американска страна. Повече информация ще бъде осигурена, когато стане достъпна”, каза той.
Няколко местни жители казаха пред АП, че са видели части от човешки тела, разпръснати близо до мястото на атаката – къща в контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб. Те говорели при условие за анонимност поради страх от репресивни мерки и посочили, че в нападението са участвали хеликоптери, имало е експлозии и стрелба с картечници.
Става дума за най-голямата операция в провинция Идлиб, откакто през 2019 г. войски на САЩ проведоха акция за ликвидиране на водача на “Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади.
Според Сирийската гражданска отбрана при операцията са били убити 13 души, сред които шест деца и четири жени./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular