Friday, May 10, 2024
HomeНовиниСвятГърция удължава Covid мерките

Гърция удължава Covid мерките

Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу Covid-19. Влизането в страната остава само с отрицателен тест. Правителството подготви нова стратегия за овладяване на психическите заболявания, повлияни от пандемията.
Гърция е на четвърто място по смъртност от коронавируса сред 30 европейски държави според проучване на Европейския център по профилактика и контрол на заболяванията. Специалистите в страната съобщават, че не могат да прогнозират как ще се развива заболяемостта в следващия месец.
Съветът за контрол на пандемията предложи на правителството да запази всички наложени ограничения. За поредна седмица здравното министерство удължи всички разпоредби и дори засили контрола по прилагане на мерките.
С разрешение на прокуратурата от днес се публикуват в медиите всички фирми, а те са предимно заведения и магазини, които са глобени за неспазване на мерките, за да се предпазят клиентите от риск.
От днес в Гърция снабдяват с антивирусни таблетки за Covid високорисковите групи граждани, заяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага и само по предписание на лекар.
Здравното министерство изготви План за психично здраве по препоръка на специалистите, които констатираха рязко увеличение на депресията сред младите хора до 25-годишна възраст като резултат от пандемията./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular