Monday, May 20, 2024
HomeСпорт18 гола паднаха в 17-ия кръг на „Струма-2”, „Огражденец” и „Огражден 1955” играха...

18 гола паднаха в 17-ия кръг на „Струма-2”, „Огражденец” и „Огражден 1955” играха едно полувреме

 

Нови пет мача се изиграха по терените на община Петрич от 17-ия кръг на областната група. Отбелязани бяха общо 18 гола, от които 12 за домакините и 6 за гостите.
На стадиона в Михнево местният

 

„Ураган” домакинства на „Беласица-08”

 

и го победи с 3:1. Срещата се игра при непрекъснат дъжд и доста студено време, което не уплаши футболистите на двата отбора. Чест им прави и проявеният спортсменски дух. Срещата започна с натиск на футболистите на „Ураган”. В 12-ата минута отличният и в този мач Димитър Масларов тръгна на скорост по десния фланг с топката, видя свободния Васил Стоев, който овладя кълбото, завъртя се и стреля мигновено, изпращайки го в долния ляв ъгъл на вратаря на гостите за 1:0. На два пъти след това футболистите на „Беласица-08” се озоваха очи в очи срещу стража на домакините, но 17-годишният Валентин Коцев охлади надеждите им и не допусна топката зад себе си. През втората част на мача натискът на футболистите на домакините продължи. В 51-вата минута Васил Стоев изведе майсторски Александър Тилев фронтално пред наказателното поле на гостите, който от 15-16 метра насочи силно топката, но тя срещна напречната греда, тупна на голлинията, но главният съдия Иван Георгиев не видя пълната й обиколка и правилно не зачете попадението. Четири минути по-късно Васил Стоев след поредна атака по десния фланг центрира удачно към Димитър Масларов и той със страхотен шут оплете топката в мрежата зад вратаря на гостите за 2:0. В 76-ата минута Димитър Масларов бе спънат вътре в наказателното поле на гостите и отлично ръководещият мача Иван Георгиев отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 3:0 и направи резултата класически. Две смени бяха направени в отбора на „Ураган”. В игра влязоха Живко Стоянов и Костадин Костадинов на местата на Николай Георгиев и Георги Терзиев. Всички те освежиха играта на отбора, но нов гол в противниковата врата не бе отбелязан. Почетното попадение за отбора на гостите бе отбелязано в 81-вата минута. „Коректен мач на много тежък терен при студено време и отлично съдийство”, сподели Александър Тилев от „Ураган”.
На стадиона в Марикостиново местният

 

„Струма” победи с 6:0 отбора на „Стрела” (Петрич).

 

 

В 26-ата минута след пробив по десния фланг на Марин Георгиев-Мерата последва центриране към Георги Младенов, намиращ се пред наказателното поле на гостите, който овладя кълбото и го насочи в далечния ъгъл на стража на „Стрела” за 1:0. В 33-тата минута Мерата след отлично центриране отдясно насочи кълбото към Георги Младенов, който бе с гръб към противниковата врата, укроти го, завъртя се и с левия крак направи безпомощен стража на гостите за 2:0. Четири минути преди края на първата част на мача новото попълнение на „Струма” Георги Спасов след самостоятелен пробив се насочи фронтално към противниковата врата, излъга изпречилите му се футболисти и направи резултата класически – 3:0. Натискът на футболистите на „Струма” продължи и през втората част на мача. В 67-ата минута Мерата насочи топката към Йордан Бербатов и той, изскачайки очи в очи срещу вратаря на „Стрела”, го простреля за 4:0. Девет минути по-късно Мерата от 25 метра с директен обстрел изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратаря на гостите за 5:0. В 83-тата минута Мерата изведе от центъра на терена Георги Бъчваров, който овладя кълбото и със страхотен шут го изпрати в мрежата на противника за 6:0. Георги Спасов и Мерата уцелиха по веднъж и гредите зад стража на „Стрела”. Следващият мач на отбора на „Струма” ще бъде на 10 април в Марикостиново срещу „Подгорец” (Коларово).

„Яворница” победи единия от лидерите в групата – „Подгорец” (Коларово),

 

 

с 2:1. Макар и без петима основни футболисти – Боби Яков, Методи Стоименов, Васил Танев, Фейзи Бекташев и Борис Данчевски, футболистите на домакините надминаха себе си и направиха много успешен мач. Срещата започна с пропуски на Иван Танев, Илия Ризов и Владимир Петров. В 37-ата минута Васил Марков след скоростна атака по десния фланг насочи топката ниско по земята зад защитата на гостите и Иван Танев с крак отклони кълбото в мрежата зад Асен Костадинов за 1:0.
Първото полувреме завърши при този резултат. През второто полувреме футболистите на „Подгорец” (Коларово) търсеха начин за промяна на резултата. В 55-ата минута Димитър Ичев от около 30 метра изпрати топката неспасяемо под напречната греда зад стража на домакините за 1:1. Това не отчая футболистите на „Яворница”. В 66-ата минута Владимир Петров центрира в наказателното поле на гостите и там Иван Асенов с плонж отбеляза рядко красив гол за 2:1. Орхан Асанов в 85-ата минута не успя да простреля вратаря на „Подгорец” Асен Костадинов, изскачайки сам срещу него. Владимир Кабранов опита с директен обстрел да промени резултата на терена, но не успя. Следващият мач на отбора на „Яворница” ще бъде срещу „Светкавица” в Митиново.

На стадиона в Кавракирово отборът на

Домакините от “Огражденец” (Кърналово) се отказаха след края на първото полувреме при резултат 0:4.

 

„Вихър” домакинства на „Светкавица” (Митиново).

 

Срещата се игра на много тежък терен при непрекъснат дъжд. През първото полувреме играта бе равностойна. По две чисти голови положения проиграха и двата тима. В 65-ата минута при меле пред вратата на гостите топката бе избита от тяхната защита и това бе добре дошло за Мартин Бояджиев, който майсторски я изпрати в мрежата на противниковия вратар за 1:0. В 80-ата минута бе отсъдена дузпа от главния съдия Росен Стоянов за игра с ръка на Илия Стойчев от домакините. Антон Бахтарлиев изпрати топката от бялата точка извън вратата на домакините и пропиля шанса за изравняване на резултата. Така с гол на Мартин Бояджиев футболистите на „Вихър” (Кавракирово) записаха много ценна победа срещу един от силните отбори – този на „Светкавица” (Митиново). В събота отборът на „Ураган” гостува на тима от Първомай.

На стадиона в Кърналово местният

 

„Огражденец” игра само едно полувреме

 

срещу лидера в групата „Огражден 1955”, инкасирайки четири попадения в собствената си врата. Всички те бяха дело на Динчо Георгиев в 9-ата, Кирил Хаджиев в 17-ата и 20-ата и Стефан Назъров в 22-рата минута. През втората част на срещата футболистите на домакините не излязоха на терена, главният съдия Георги Сестримски ги изчака 10-ина минути, изпрати и асистента си Илиян Марчев да ги покани, но отговорът на кмета Николай Златков бе, че отборът няма да излезе на терена заради контузени футболисти. Ситуацията бе отразена от главния съдия Георги Сестримски в протокола до ОблС на БФС. Очаква се да се присъди краен резултат 0:7 за отбора на „Огражден 1955”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular