Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесСлед зверския побой над жена в Бобов дол: Жители на града скочиха...

След зверския побой над жена в Бобов дол: Жители на града скочиха на масов протест

Нападнатата с камък Албена Евтимова е в кома, нуждае се от кръвопреливане

 

Критично е състоянието на 55-годишната Албена Евтимова от Бобов дол, която беше пребита зверски на пешеходна алея в града. Тя е изпаднала в кома и се нуждае от кръвопреливане, обясниха нейни близки.

Около 200 души от Бобов дол се събраха на протест заради случая пред сградата на общинска администрация. Близки и съграждани на Албена Евтимова поискаха по-сериозни мерки за безопасност. Местните настояват всички новопристигнали в града да бъдат адресно регистрирани, защото броят на новите заселници значително се е увеличил, а с тях и посегателствата над хора и имущество, твърдят бобовдолци.

“Правим едно гражданско сдружение. То ще бъде срещу престъпленията и посегателствата в района“, обясни Орлин Делибалтов, който бе и основният организатор на протеста, чрез Фейсбук групите. По думите му младежът, задържан за посегателството на жената от Бобов дол, преди година е нападнал и пребил жена от Дупница. Освен това е имал и други противозаконни прояви, които са били известни на органите на реда. Осъждан е и има криминално минало.

Жителите на миньорския град обвиниха институциите в безхаберие. Дръзкото нападение предизвика широк обществен отзвук още в първите часове след инцидента.

Информацията за тежкото престъпление се разнесе мълниеносно и местните социални групи бяха залети с постове срещу работата на полицията. Бобовдолци поискаха затваряне на града до залавяне на извършителя на престъплението и настояха за спешна намеса от страна на главния прокурор Иван Гешев. Те обвиниха органите на реда в липсата на адекватни действия срещу ширещата се битова престъпност и зачестилите хулигански прояви.

Случаят с пребитата Албена Евтимова отприщи вълна от недоволство. Според живеещите в миньорския град този инцидент е можело да бъде избегнат и предотвратен, ако институциите са си свършили работата.
“Време е да се вземат мерки относно хората, пребиваващи без постоянен адрес или никакъв такъв. Бобов дол се напълни с хора, които изобщо не са от тук. Идват и се чудят, как да изкарат 5 лева. Това няма да е последният случай“, споделиха протестиращите. Те настояват полицията да осигури патрули, които да извършват регулярни проверки в града и малките населени места. Местните се страхуват за собствения си живот, за този на близките си припомняйки, че случилото се с жената е било на централно място и в края на работния ден.

Припомняме, че 55-годишната Албена Евтимова, която беше пребита жестоко и ограбена в центъра на Бобов дол, е настанена в клиниката по реанимация в “Пирогов”. В понеделник Кюстендилски окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 21-годишния жител на миньорския град, който нападна, преби и ограби служителката на затвора в Бобов дол. Той бе привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадалата.

Хр. Г. е обвиняем за това, че на 28.04.2023 г., около 19 ч. в гр. Бобов дол, на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., от местна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Мъжът е нанесъл удари с камък в областта на главата на пострадалата, с което й е причинил тежка телесна повреда.

Деянието е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съд – Кюстендил през 2020 г. По тези мотиви съдът взе най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

RELATED ARTICLES

Most Popular