Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендил495 лица са под карантина в област Кюстендил

495 лица са под карантина в област Кюстендил

От напхравените 82 проверки на обекти, са издадени 7 предписания за спазване на противоепидемичните мерки

Продължава ежедневното извършване на съвместни проверки на РЗИ – Кюстендил, органите на МВР и институциите относно спазването на въведените противоепидемични мерки, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

От 27 до 30 април са извършени 82 бр. съвместни проверки на обекти, от които по сигнал – 3 бр. Издадени и връчени са 7 бр. предписания за спазване на противоепидемичните мерки. Основните мерки, които са предписвани към момента, се състоят в осигуряване на лични предпазни средства и дезинфектанти, провеждане на филтър, дезинфекция и редовно проветряване на помещенията. Към момента не е установено неизпълнение на издадените предписания.

През същия период са извършени 158 бр. съвместни проверки на лица, поставени под домашна изолация, информират още от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Извършени са 2 бр. проверки за контрол по спазване на изискванията за опазване на чистотата на населените места. Не са налагани административно-принудителни мерки.

Към днешна дата 2 339 е общият брой карантинирани лица на територията на област Кюстендил. От тях 495 лица в момента са под карантина.

RELATED ARTICLES

Most Popular