Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупница5-има претенденти за управник на Бобошево

5-има претенденти за управник на Бобошево

Осем партии и коалиции имат листи с кандидат-съветници

Иван Каназирски, Крум Маринов, Венцислав Цветин, Антоанета Йорданова и Стефан Тачев са претендентите за кметския пост в община Бобошево. Както писахме, Иван Каназирски е кандидатът на ГЕРБ. Настоящият кмет на община Бобошево Крум Маринов се кандидатира за пети пореден мандат, издигнат от БСП за България, и води листата то 10 кандидати за общински съветници от коалицията на социалистите. Венцислав Цветин е номиниран от Партия на зелените. Антоанета Йорданова е номинирана от „Възраждане“. Стефан Тачеве кандидатът на„Граждани за Общината“ (Граждани за Общината, партия Консервативна България).

За места в Общинския съвет се борят 8 партии и коалиции – ГЕРБ, БСП за България, Партията на зелените, „Възраждане“, ДПС, „Продължаваме промяната Демократична България“ и „Граждани за Общината“.

В Блажиево кандидат-кметовете са трима – Даниел Василев от БСП за България, Валери Терзиев от „Продължаваме промяната Демократична България“ и настоящият управник на селото Пламен Караканов.

За кметския стол в Слатино претендират Екатерина Андонова от БСП за България, която се бори за втори пореден мандат, и Даниела Ангелова от ГЕРБ.

В Усойка  надпреварата също е между две дами – Лозина Николова от БСП за България и Анелия Земеделска, издигната от ГЕРБ.

RELATED ARTICLES

Most Popular