Friday, May 3, 2024
HomeРегионРилаВ Рила ще избират между 4-има кандидати

В Рила ще избират между 4-има кандидати

Четири партии издигат кандидати за общински съветници

Четирима ще мерят сили в битката за кметския пост в община Рила, показва справка в Общинската избирателна комисия в градчето. Настоящият кмет Георги Кабзималски ще се бори за шести пореден мандат. Той е предложен от ГЕРБ и е водач на листата с кандидати за общински съветници, съставена от 11 човека. Владимир Владимиров е издигнат от БСП за България и води и листата с четирима кандидати за общински съветници на коалицията. Таня Булянска е издигната от Коалиция  „Левицата“ и е първа в листата с кандидат-общински съветници, в която са двама души. Елена Александрова – Георгиева е издигната от Коалиция „Продължаваме промяната –Демократична България“ и е водач на листата с 11 кандидати за съветници.

Четири са и политическите формации, участващи в предизборната кампания в Рила. Това са ВМРО – БНД, „Левицата“, Движението за права и свободи – ДПС и„Продължаваме промяната –Демократична България“.

В Пастра за кметския пост се кандидатират двама – Христо Димитров (БСП за България)и Румяна Михайлова (ГЕРБ). В другите две села на общината – Смочево и Падала, ще се назначават кметски наместници.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular