Monday, May 6, 2024
HomeРегионКочериновоПетима се борят за кметския пост в Кочериново

Петима се борят за кметския пост в Кочериново

В битката за ОбС са 7 партии

Петима кандидати се борят за кметския пост в Кочериново, става ясно от информация, публикувана на сайта на Общинската избирателна комисия в Кочериново.

Настоящият кмет на планинската община Иван Минков тръгва към четвърти пореден мандат с подкрепата на ПП ГЕРБ. Минков е и водач на листата на ГЕРБ за общинска съветници, която е пълна – с 11 кандидати. И на тези избори в битката за властта в Кочериново е Станислав Горов, издигнат от „Граждани за Общината“. През 2019 г. Горов, който тогава беше номинация на БСП ЗА България, загуби на балотаж с Минков. Сега оглавява и листата на „Граждани за Общината“, в която са 11 души. Костадин Катин, който три мандата беше кмет на община Кочериново от СДС, сега е предложен от партия „Бъдеще за родината“, като също е водач на листата за общински съветници, включваща петима души. Решението е публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия. Той води и листа за общински съветници. През 2019 г. Катин участва в кампанията и през 2019, когато се кандидатира за кмет от партия „Воля“. Любка Джонова, която е бивш зам. – кмет в екипа на Иван Минков, се кандидатира от „Възраждане“ и е първа в листата на партията. Димитър Вретенарски, който има бизнес в сферата на строителството,   е издигнат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и е водач на листата на коалицията с 8 човека.

За места в Общинския съвет (ОбС) се борят 7 политически формации – ГЕРБ, „Граждани за Общината“, „Левицата“, „Бъдеще за родината“, „Възраждане“, Движението за права и свободи и коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

В битката за кметския стол в село Бараково са Стойчо Стойчев от ГЕРБ, Симеон Димитров от „Граждани за Общината“ и Жулиета Лазова от „Възраждане“.

В Мурсалево кандидатурата е една – на Юри Ковачев от ГЕРБ.

В Пороминово надпреварата е между настоящия кмет Кирил Калинков, издигнат от ГЕРБ, и Славчо Ванев, предложен от „Граждани за Общината“.

В Стоб ще избират между Костадин Ангелов (ГЕРБ), Славчо Гоцев („Граждани за Общината“) и независимия Георги Ставрев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular