Thursday, May 16, 2024
HomeРегионБобов дол9 партии и коалиции с 57 кандидати в предизборна битка за 13...

9 партии и коалиции с 57 кандидати в предизборна битка за 13 места в ОбС-Бобов дол

9 партии и коалиции с 57 кандидати за общински съветници влизат в битката за местната власт в община Бобов дол. В изборите на 29 октомври ще участват коалицията „Партия на зелените“ („Партия на зелените“, „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Заедно за силна община“), ВМРО – Българско национално движение“, ПП ГЕРБ, „Пряка демокрация“, КОД /Консервативно Обединение на Десницата, „Левицата“, „Бъдеще за родината“, „Възраждане“ и Движението за права и свободи (ДПС). Всички те ще се борят за гласовете на 6 359 жители на общината с право на глас.

„Партия на зелените“ е с пълна листа от 13 души, с водач настоящата кметица Елза Величкова. В листата са и председателката на настоящия местен парламент Елеонора Христова и нейният заместник Константин Динев.

Пълна е и листата на ГЕРБ, водена от Юлиан Божанов. В списъка на ГЕРБ са и досегашните общински съветници от партията Десислава Александрова и Росица Борисова.

„Бъдеще за родината“ също е с 13 кандидати, а водач е Красимир Чаврагански – общински съветник в последния мандат и шеф на мините в Бобов дол.

„Левицата“ издига петима кандидат-съветници, като под №1 е Атанас Каптиев.

„Пряка демокрация“ също  е с петима кандидати, а пръв в списъка е Петър Василев.

От „Възраждане“ номинират трима кандидати за общински съветници, водач е Владимир Станоев.

ВМРО е с листа от двама души, като на първо място е Вергина Димитрова.

С двама кандидати е и листата на ДПС, като под №1 е Мюлтелиме Асанова.

Листата на КОД е с един кандидат – Любен Станчев.

За поста общински кмет ще се борят петима. Както писахме, Елза Величкова се кандидатира за трети мандат, издигната от коалицията „Партия на зелените“. Юлиан Божанов е номиниран от ГЕРБ. Петър Василев влиза в предизборната надпревара като кандидат на „Пряка демокрация“. Претендент за кметския пост е и Любен Станчев от КОД. Владимир Станоев се кандидатира от „Възраждане“.

Нели Туджарова се кандидатира за кмет на с. Бабино, издигната от „Партията на зелените“. В Голям Върбовник кандидат-кметовете са трима. Елена Александрова е кандидатура на ГЕРБ. Васил Стойнев е издигнат от „Партията на зелените“. Любка Станчева е кандидат на „Възраждане“.

В Големо село за поста се кандидатират Данчо Темелакиев от ГЕРБ и Васил Васев от „Партията на зелените“.

Амбиции да управляват  Долистово имат петима. Надка Серафимова е номинирана от БСП. Зоя Станимирова е кандидат от ГЕРБ. Аниелка Николова е издигната от „Заедно за силна община“. Георги Коларски се включва в надпреварата от името на „Пряка демокрация“. Мирослава Туджарова – Соколова е кандидат от „Партията на зелените“.

В Мало село кандидат-кметовете са двама.  Сашко Александров се бори за втори пореден мандат от БСП. Диана Маноилова е предложена от ГЕРБ.

В Мламолово за поста се борят шестима. Георги Евтимов е предложен от инициативен комитет. Милчо Михайлов ще се бори за втори пореден мандат с подкрепата на БСП. Иван Стоянов е издигнат от ВМРО. Георги Кирилов е номиниран от ГЕРБ. Пламен Котев е кандидат-кмет от „Пряка демокрация“. Владимир Войнов е издиган от „Партията на зелените“.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular