Friday, May 3, 2024
HomeРегионСапарева баня79 души се борят за 13 места в ОбС-Сапарева баня

79 души се борят за 13 места в ОбС-Сапарева баня

6-ма кандидати влизат в надпреварата за кмет, 12 искат да управляват селата

79 души се кандидатират за място в Общинския съвет (ОбС) в Сапарева баня, състоящ се от 13 мандата, показва справка в Общинската избирателна комисия. В битката за местния парламент в планинската община са 7 партии и коалиции, като има и един независим кандидат за общински съветник. За поста общински кмет се борят 6 -има кандидати.

ГЕРБ е с пълна листа с водач настоящия кмет Калин Гелев, който е и водач на листата. В нея са още  Любомир Георгиев, Николай Мертекчийски, Иван Куйов, Калин Базиргянов, Евелина Гиздова, Гергана Лазова, Йордан Камджилов, Станислав Попов, Калин Цинцийски, Йордан Йорданов, Райко Мантарков и Иван Димитров.

Листа с 13 души има и ПП „Има такъв народ“. Неин водач е юристът Костадин Николов. Формацията на Слави Трифонов номинира за кандидат-кмет Димитър Джоргов – инженер по образование, който е втори в листата за съветници. Останалите кандидат- общински съветници са Виктория Исталиянова, Светослав Андреев, Иво Кацарски, Йордан Лазаров, Йордан Гювийски, Димитър Чечев, Йордан Андрейн, Денислав Сусанин, Елена Болюкова, Георги Комисаров и Любомир Калдръмов.

Местната коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (КП „България на регионите“, ПП „Земеделски народен съюз“) също е с пълна листа. Неин водач е настоящият председател на Общинския съвет Васил Маргин, който е и кандидат за кмет на общината. В листата са още Георги Янков, Александър  Мутавчийски, Стоян Стоянов, Иво Гавазки, Йорданка Челенкова, Георги  Дашев, Йорданка  Димитрова, Иван  Базиргянов, Йордан Стоймиров, Методи Несторов, Цветомир  Начов и  Димитрина Иванова.

Коалиция „БСП за България“ е с листа от 11 души, водена от  Явор Дамянов. Дамянов е общински съветник в последния местен парламент и за пореден път се включва в предизборната кампания като кандидат-кмет на социалистите. Следващите в списъка са  Ивайло  Динев, Спаска Кудева, Георги Дашев, Петър Чорбаджийски, Димитър Милошов, Жанета Гелева, Николай Николов, Михаела Минчева, Петър Гиздов и Валентин Кюрчийски.

Партия „Бъдеще за родината“ номинира 6-има кандидати за съветници. Пръв в списъка е д-р Михаил Кметски – бившият директор на РЗИ-Кюстендил. Останалите имена са Даниел Деянов, Милка Шуманска, Сашко  Павлов, Иван Кацарски, ИванкаГрошкова.

От ПП „Възраждане“ също имат 6 кандидатури за общински съветници. Листата води учителката Ангелина Станоева, която се кандидатира и за кмет на общината. Следващите  в списъка са Васил Грахльов, Андрей Атанасов, Асен Панков и Оля Коляндова.

КП  „Левицата“ има само листа с кандидати за общински съветници. Неин водач е Никола Фарфаров – дългогодишен общински съветник в курорта от БСП. Следващите в листата са ОрлинПехливански, Любомир Дуков, Марио Грахльов, Боян Велев, Радослав Иванов, Иван Ранчов, Бисер  Иванов, Иван Ристанов, Наум Наумов, Милчо Христов и Йордан Камджилов.

В битката за местния парламент е и Движението за права и свободи. То издига трима кандидати – Бойко Христов, Сашка Александрова – Илиева и Валентин Огнянов.

Независимият кандидат за общински съветник е Славчо Павлов.

Кандидатиращите се за кмет в трите села са общо 12. Издигнатите за поста в с. Сапарево са петима. Там  сили ще мерят Катя Пехливанска от ГЕРБ, Петър Чорбаджийски от БСП, ЛюбомирНиклин от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Васил Грахльов от „Възраждане“ и независимата Ина Методиева.

Кандидат-кметовете в село Ресилово също са петима. От ГЕРБ отново залагат на Мариана Доцина, която ще се бори за втори пореден мандат. Димитър Милошов е издигнат от БСП. Силвия Гладникова, която беше общински съветник досега и е бивш кмет на селото, е номинирана от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Йордан Лазаров е издигнат от ПП „Има такъв народ“. Сашко Павлов е номиниран от партия „Бъдеще за родината“.

В Овчарци Йордан Куйов ще се бори за поста от името на ГЕРБ, а досегашната кметица Радостина Сусанина се кандидатира за втори мандат като независима.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Някой за учители не стават ,но мерак за кокал имат.Ще се наложи да почакат.

Comments are closed.

Most Popular