Tuesday, May 14, 2024
HomeСкоростиBMW представи нови технологии с футуристичен концепт

BMW представи нови технологии с футуристичен концепт

Изложението CES е дом за множество концепти на автомобилна тематика, след като в голяма част от тях технологиите заемат водеща позиция. BMW също не пропусна да се присъедини към американското шоу и представи интересен концепт с името i Vision Dee, който ни показва част от технологиите, които ще видим в серийно производство през следващите години. Колата, която следва концепцията, че „по-малкото е повече“ е вдъхновена от класически модели на марката с модерен привкус.

Предните светлини са интегрирани в решетката с разчупени форми, която все пак напомня за оригиналните „бъбреци“ на BMW. Заложено е на остри линии с големи прозорци. Липсват дръжки на вратите, огледала, както и всякакви отвори по купето. Задницата е подобна на предната част с черни елементи в които са интегрирани светлините.

Очаквано, интериорът е също толкова нетрадиционен с футуристичен волан и максимално изчистен. Таблото и вратите разполагат със сензорни екрани, а iDrive системата се прожектира на предното стъкло посредством усъвършенстван Head-Up дисплей. Подобна технология ще видим и при серийните автомобили на платформата Neue Klasse, които ще дебютират през 2025 година./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular