Friday, May 17, 2024
HomeСпортКюстендилският борец Димитър Илиев триумфира с шампионската титла при кадетите

Кюстендилският борец Димитър Илиев триумфира с шампионската титла при кадетите

 

  • Михаил Мелехов завоюва единствения медал при момчетата на шампионата по борба в Плевен

Димитър Илиев триумфира с шампионската титла на България по борба класически стил при кадетите. Състезателят на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” бе над всички на тепиха в кат. 69 кг на Държавното лично-отборно първенство в Плевен. Носителят на “Златния пояс” от международния турнир в памет на Васил и Георги Илиеви за тази година доказа за пореден път, че се намира в страхотна форма и заслужено се окичи със златото. Той ще се готви с националния отбор за предстоящото Европейско първенство за кадети.

Кюстендилският клуб по борба спечели още 2 бронзови медала, завоювани от Георги Аначков в кат. 58 кг и Александър Гогев при +100-килограмовите борци. Антонино Кильов се нареди 5-и в кат. 46 кг.

Отборен шампион стана “Левски”, а клуб “Васил и Георги Илиеви” е на 5-а позиция.

Един бронзов медал спечели от Държавното лично-отборно първенство по борба за момчета клуб “Васил и Георги Илиеви” (Кюстендил). Той бе завоюван от Михаил Мелехов в кат. 66 кг. Кюстендилският клуб не успя да влезе в призовата тройка, в отборното класиране, което бе спечелено от “Изобор” (Плевен), пред “Рилски спортист” и “Левски”.

На пето място останаха Деан Асенов – кат. 38 кг, Адриан Романов – кат. 47 кг, и Антонио Пармаков – кат. 59 кг.

Кюстендилската школа се готви за ново изпитание – Държавното лично-отборно първенство за мъже и жени, което е в края на седмицата в Сливен. Треньорският щаб ще разчита на 16 мъже и юноши и 4 момичета. В тима са Спортист №1 на Кюстендил 2017 Милослав Методиев и трикратният носител на приза Владислав Методиев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular