Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортМомичета от дупнишкото ОУ„Св. Климент Охридски” завоюваха голям успех на републиканските ученически...

Момичета от дупнишкото ОУ„Св. Климент Охридски” завоюваха голям успех на републиканските ученически игри по бадминтон в Търново

  • Анжела Василева спечели златен медал индивидуално, заминава на Европейско във Франция с националния отбор

 

Възпитанички на дупнишкото училище „Св. Климент Охридски” постигнаха големи успехи на републиканските ученически игри по бадминтон, провели се от 9 до 11 юни във Велико Търново. 14-годишната Анжела Василева е първа в индивидуалната класация, а при отборите школото се класира на второ място. Носителките на сребърния медал са Анжела Василева и Евелина Даскалова, които са в 7-и клас, и шестокласничките Даяна Тунова и Памела Александрова. Треньор на тима е Юлияна Стойкова.

„Конкуренцията беше голяма. Участваха 10 отбора – от Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово, Дупница, Хасково, Първомай, Оряхово и Долна баня, и състезанията бяха оспорвани”, коментира учителката по физкултура Славянка Пачаръзова, придружавала момичетата във Велико Търново.

„Тренирам от 2010 г. и този успех ми коства много усилия”, сподели златната медалистка Анжела. Победителката в Града на болярите заминава на Европейско първенство по бадминтон във Франция. Там ще се състезава с националния отбор на България, в който са две момичета и две момчета. Първенството е от 16 до 21 юни.

Съотборничките й уточниха, че за състезанието са се готвили цяла година. „Победата не беше лесна. Напротив, мачът беше оспорван, но успяхме. Играхме в групи и първият двубой беше с Велико Търново. След това с Варна, Бургас и Габрово и Първомай и никак не беше лесно. На финала бяхме с Хасково, загубихме и така станахме втори. Това ни мотивира да продължим напред. Нямаше да стигнем до тук без треньорката Юлияна Стойкова”, подчертаха момичетата.

Първенството е организирано от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ) и клуба по бадминтон в старопрестолния град.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular