Friday, May 3, 2024
HomeСпортЗа ден Самоков се превърна в център на баскетбола в страната с...

За ден Самоков се превърна в център на баскетбола в страната с три спортни събития

 

  • Легендата Георги Глушков награди победителите в 3х3 Vivacom Basketball Tour 2017

 

Три баскетболни събития в рамките на 24 часа проследиха на живо почитателите на красивия и динамичен спорт в Самоков. Състезанията бяха ръководени от арбитри от 15 държави, които бяха част от най-големия камп за рефери Can do basketball.

Като за начало най-добрите родни аматьорски състави си разпределиха призовите места в най-успешното издание досега на БГО-лигата. По същото време и място се изиграха държавното първенство за кадети и третият турнир от веригата 3х3 Vivacom Basketball Tour 2017. В последната надпревара най-добрите баскетболисти по тройки предложиха незабравимо шоу на събралите се фенове.

Най-новият олимпийски спорт привлече както местни играчи, които бяха сформирали няколко отбора, така и аматьорски тимове, събрали се за финалите на БГО-лигата.

Шампион за втори път поред стана Twins Team, в който личаха имената на близнаците Тодор и Милен Захариеви, както и играчите на “Левски” Ангел Пейчинов и Станислав Славейков. Авторитетното жури, съставено от президента на баскетболния “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев, спортния директор на клуба Росен Барчовски и старши треньора Людмил Хаджисотиров, присъди единодушно три десетки на забивката на Пейчинов с две топки едновременно, вдигнала на крака зрителите в залата.

Наградите на турнира връчиха президентът на баскет федерацията Георги Глушков и зам.-кметът на Самоков Васил Сайменов.

3х3 събитията в страната продължават през цялото лято – първо в Ямбол, а след това и в Бургас, Варна и Велико Търново. Победителите от всички турнири ще спорят за титлата “Шампион на България” на финален форум в София през юли и участие на международен Challenger, част от FIBA 3×3 World Tour, в румънската столица Букурещ.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular