Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" отнесе "Спартак" (Пл) с 84:54, счупи нов рекорд в Националната...

“Рилски спортист” отнесе “Спартак” (Пл) с 84:54, счупи нов рекорд в Националната баскетболна лига

Резервата Самуел Франсис – герой на вечерта, домакините вече са на точка от върха

Втори рекорд в Националната баскетболна лига счупиха играчите на “Рилски спортист”. Тимът от Самоков разби с 84:54 “Спартак” (Пл) в среща от 4-тия кръг на елитната дивизия, като по този начин накара гостите да запишат антирекорд по отбелязани точки. “Рилецо” държеше рекорда и по най-много отбелязани точки в елита – 120, при успеха със 120:73 над “Черно море” преди 2 седмици. В събота вечерта обаче “Лукойл Академик” тресна варненци със 131:68 и подобри това постижение.

В двубоя с плевенчани силно впечатление направиха резервните състезатели на домакините, които допринесоха за спокойната победа с внушителните 36 точки. 16 от тях бяха дело на Самуел Франсис, приковал погледите към себе си с КПД 19, благодарение на точния си мерник от близко и далечно разстояние.

Двуцифрено изражение от точки записаха още Златин Георгиев-Голди (16), върлината Димитър Маринчешки (13) и капитанът Йордан Бозов (12), а куриозното е, че спартаклии взеха с 10 борби повече от съперника – 40:30. Това обаче изобщо не им помогна и те се свлякоха на предпоследното 8-о място в класирането без нито един успех от старта на първенството.

Съставът от Плевен не можеше да разчита за мача на Георги Бързаков, контузил глезена си на тренировка преди няколко дни, но това не омаловажава постигнатото от самоковци, които с актив от 2 победи и 2 поражения изплуваха втори във временното класиране, на точка зад изненадващия лидер “Академик” (Пд).

 

На снимката: Липсата на интрига не помрачи настроението на публиката в Самоков, която мощно аплодираше своите любимци.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular