Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортКупа "Независимост" от турнира по скокове на батут в Кюстендил отпътува за...

Купа “Независимост” от турнира по скокове на батут в Кюстендил отпътува за Кавала, “Акро-арт” и “Енчо Керязов” допълниха призовата тройка

  • Второто издание на международната надпревара събра под Хисарлъка над 120 млади български и гръцки състезатели
  • Домакините от “Евротрамп” участваха с 10 състезатели и завоюваха общо шест отличия

 

Купа “Независимост” отпътува за Кавала, след като състезателите на гръцкия отбор бяха най-добрите на второто издание на Международния турнир по скокове на батут в Кюстендил. На второ място се класира тимът на “Акро-арт” от Габрово, а трети е клуб “Енчо Керязов” от Ямбол.

Председателят на федерацията Стоян Димитров уважи надпреварата

Над 120 състезатели от всички най-добри български клубове и от трите най-силни гръцки – от Атина, Солун и Кавала, участваха в надпреварата за Купа “Независимост”. Организатор на спортната проява бе кюстендилският клуб “Евротрамп”, със съдействието на община Кюстендил и Българската федерация по скокове на батут.

Турнира откри заместник-кметът на общината Светослав Василев. Отлична оценка за организацията даде председателят на федерацията Стоян Димитров.

През двата състезателни дни младите таланти демонстрираха най- доброто от себе си, в спор за медалите в различните възрастови групи.

Домакините от “Евротрамп” участваха с 10 състезатели и завоюваха шест отличия. При момчета до 8 години голям батут – Димчо Здравков е първи, при 9-10-годишните Георги Пантев се окичи с бронз, а при 13-16 години Емануил Валентинов се нареди втори.

Димчо Здравков стана първи на голям батут

Синхрони момчета до 8 години Димчо Здравков и Захари Стоянов заеха второ място. Синхрони момчета при 11-12-годишните Светлин Георгиев и Георги Пангев също са втори

На двоен мини батут момичета до 10 години Кристъл Станкова е трета, а при момчета 11-12-годишни Светлин Георгиев втори.

Бившият национален състезател и призьор в анкетата „Спортист на Кюстендил”, Кристияна Кръстева направи дебют като съдия на Купа “Независимост”. Така тя тръгна по стъпките на баща си, един от най-добрите международни съдии – Иво Кръстев.

Още отсега има заявки за по-голямо участие на гръцките клубове за турнира през 2018 година. Плановете са да пристигнат и състезатели от Турция и Азербайджан.

България е домакин през ноември на Световното първенство по скокове на батут. Националният отбор се събра на поредния си лагер, веднага след турнира, а в него участва и най-добрият кюстендилски батутист в момента Емануил Валентинов, който ще представя страната при 13-14-годишните на голям батут.

RELATED ARTICLES

Most Popular