Monday, May 6, 2024
HomeСпортИновация на БФБ прати жените на "Рилски спортист" в Източната дивизия в...

Иновация на БФБ прати жените на “Рилски спортист” в Източната дивизия в новия формат, играят с “Берое”, “Асеновец”, “Хасково” и “Черно море”

 

 

Женският представителен тим на “Рилски спортист” изненадващо попадна в Източната дивизия в новия формат, гласуван от родната баскетболна централа. Съперници на самоковки през новия сезон там ще бъдат съставите на “Берое”, “Асеновец”, “Хасково” и “Черно море”.

В другия поток пък са събрани отборите на “Монтана”, НСА, “Левски”, “Септември” (Сф), “Славия” и “Шампион 2006”.

Следващата фаза на шампионата предвижда селекциите да бъдат разделени на първа четворка и втора седмица. Първенците на Изток и Запад се класират направо за четворката, а заелите второ и трето място ще играят баражи. Първенството продължава с полуфинали и финал, в които ще се играе до 3 победи от 5 мача.

Любопитното е, че според новия формат в първенството на дамите нямат да участват чужденки. Правилото важи за следващите три сезона и цели налагането само на родни състезателки.

Дублиращият мъжки тим на “Рилецо” пък зае място в Западната “А” група. Воденият от Даниел Клечков отбор ще спори с “Балкан”, “Видабаскет”, “Академик” (Сф), “Атлетик” (Сф), “БУБА баскетбол” и ЦСКА. Форматът на надпреварата предвижда впоследствие да се оформят Първа шестица и Втора седмица. Директно за шестицата се класират първите два тима от двете дивизии, а третите и четвъртите ще играят помежду си за попълване на останалите две позиции.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular