Отново голям успех! Дупнишките тенисисти завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст

Отборът на СКТМ "Марек-Дигеста.спорт" зае трето място

 

Дупнишките тенисисти от СКТМ “Марек-Дигеста.спорт” завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст до 18 години за сезон 2016/2017 година. Първенството се проведе на 17 и 18 юни в гр. Пловдив. При участието на 110 клуба дупничани стигнаха до финала сред най-достойните 12. Финалистите съответно бяха разпределени в 4 групи по 3 отбора.

СКТМ “Марек-Дигеста.спорт” в състав Радослав Котев, Николай Брейчев и Божин Ангелов бяха в група с отборите на “Кабаков” (Шумен). Дупничани се наложиха с резултат 4:0 над “Кабаков” и над отбора на СКТМ “Дунав” (Русе). По този начин отборът взе първото място в групата и се класира на ¼-финал, където срещна СКТМ “Фролош” (София) и по същия категоричен начин го победи – 4:0. На ½-финал нашенци се изправиха срещу отбора на домакините и настоящи шампиони СКТМ “Стоянстрой” (Пловдив) и при изключително оспорван и драматичен мач, загубиха с резултат 4:2.

На малкия финал за 3-4-то място дупнишките тенисисти се наложиха убедително над отбора на “Корабостроител” (Варна) с резултат 4:0. По този начин завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст за сезон 2016/2017 година.

“Поздравявам момчетата за страхотната игра! В двата мача в групата, както на ¼-финал и в битката за бронзовия медал, не загубихме нито една среща! Радослав и Божин са на едва 15 години и за първа година се състезават в тази възрастова група до 18 г. Радослав Котев завърши турнира без нито една допусната загуба! Това е голям успех за нашия клуб и за град Дупница! За пореден път доказахме, че сме един от най-силните и успешни отбори в страната”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.