Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОтново голям успех! Дупнишките тенисисти завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за...

Отново голям успех! Дупнишките тенисисти завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст

 

Дупнишките тенисисти от СКТМ “Марек-Дигеста.спорт” завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст до 18 години за сезон 2016/2017 година. Първенството се проведе на 17 и 18 юни в гр. Пловдив. При участието на 110 клуба дупничани стигнаха до финала сред най-достойните 12. Финалистите съответно бяха разпределени в 4 групи по 3 отбора.

СКТМ “Марек-Дигеста.спорт” в състав Радослав Котев, Николай Брейчев и Божин Ангелов бяха в група с отборите на “Кабаков” (Шумен). Дупничани се наложиха с резултат 4:0 над “Кабаков” и над отбора на СКТМ “Дунав” (Русе). По този начин отборът взе първото място в групата и се класира на ¼-финал, където срещна СКТМ “Фролош” (София) и по същия категоричен начин го победи – 4:0. На ½-финал нашенци се изправиха срещу отбора на домакините и настоящи шампиони СКТМ “Стоянстрой” (Пловдив) и при изключително оспорван и драматичен мач, загубиха с резултат 4:2.

На малкия финал за 3-4-то място дупнишките тенисисти се наложиха убедително над отбора на “Корабостроител” (Варна) с резултат 4:0. По този начин завоюваха бронзовите медали на държавното първенство за юноши старша възраст за сезон 2016/2017 година.

“Поздравявам момчетата за страхотната игра! В двата мача в групата, както на ¼-финал и в битката за бронзовия медал, не загубихме нито една среща! Радослав и Божин са на едва 15 години и за първа година се състезават в тази възрастова група до 18 г. Радослав Котев завърши турнира без нито една допусната загуба! Това е голям успех за нашия клуб и за град Дупница! За пореден път доказахме, че сме един от най-силните и успешни отбори в страната”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular