Sunday, May 19, 2024
HomeСпортГимнастички на "Велбъжд" със златни отличия на турнир в Сполето, Италия, спечелиха...

Гимнастички на “Велбъжд” със златни отличия на турнир в Сполето, Италия, спечелиха и злато на танцовия фестивал

 

Кюстендилският спортен клуб по гимнастика “Велбъжд” взе участие за втора поредна година в Международния турнир Confsport Italia. Тази година спортната надпревара се проведе в гр. Сполето, като участваха 180 деца от 9 клуба от Италия, Испания, Франция, Египет, Малта, България.

Цветозара Миленкова спечели златните медали при родените 2007 г. – А категория на съчетанията без уред и на въже. Златни отличия завоюва и Мишел Иванова в А категория при родените 2005 г. на без уред и на обръч.

Симона Стоилова е с 5-о място на бухалки и 6-о място на лента при родените 2002 – А категория. Антония Николова – родени 2000 г. – А категория, се класира на 4-то място на бухалки и на лента.

Децата на СКГ “Велбъжд” пътуваха с треньора Весела Петрова, в група с децата от СКГ “Пирин ЕМ” (гр. Гоце Делчев), където работи възпитаничката на кюстендилската школа Габриела Шопова.

Паралелно с турнира по художествена гимнастика се провежда и танцов фестивал. В него взеха участие както гимнастички, така и състезателки на различни спортни организации. СКГ “Велбъжд” се представи с народен танц с участието на 5 деца. Във фестивала бяха представени 26 танца, като Ерика Иванова – 4 год., и Цветозара Миленкова бяха отличени и наградени със златни медали. Клубът получи благодарствен плакет за участие.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular