Thursday, May 2, 2024
HomeСпортШампионите по бокс Иван Стаменов и Станислав Шопов заслужиха плакети от кмета...

Шампионите по бокс Иван Стаменов и Станислав Шопов заслужиха плакети от кмета Владимир Георгиев

  • Излагат завоюваните купи от състезателите в Музея на спорта в “Арена Самоков”

Кметът на Самоков Владимир Георгиев награди с плакети републиканските шампиони по бокс и национални състезатели Иван Стаменов и Станислав Шопов. Това стана на среща в кабинета на градоначалника, на която той отличи и останалите състезатели на клуба.

Поводът бяха отличните изяви на спортистите на държавното първенство в Ямбол преди десетина дни. Тогава “Самоков” спечели и отборното класиране, а за това помогна с успеха си в първия мач и Васил Млекарски, който също присъства на срещата с кмета. Тук бях и съотборниците му Ник Вуков и Георги Стоянов, преминалият наскоро в “Локомотив” (Сф) Наско Дамянов и спомоществователят на клуба Чавдар Йорданов.

Треньорът Веселин Райчев пък бе удостоен с плакет на покровителя на града свщмчк Симеон Самоковски.

“В клуба тренират повече от 30 деца, като десетина от тях са най-постоянни. Доказват се непрестанно като здрави и буйни момчета, но им трябват още малко мисъл, зрялост, опит”, сподели Райчев, който благодари на своите възпитаници, които тренират и сами в случаите, когато наставникът им няма възможност да ръководи заниманията.

Старшията добави, че завоюваните купи и медали от боксьорите ще бъдат изложени в Музея на спорта в “Арена Самоков”. На срещата Веселин Райчев изрази надеждата си за по-голямо сътрудничество с ръководството на общината и изтъкна нуждата от разкриване на щат за треньор към клуба. Вл. Георгиев от своя страна обеща, че ще мисли за удовлетворяване на молбата на боксьорите със съдействието на Общинския съвет.

В срещата участваха и зам.-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular