Monday, May 13, 2024
HomeСпортБеласица излиза без двама срещу Марица (Пловдив)

Беласица излиза без двама срещу Марица (Пловдив)

Мачът от 14-и кръг за първенството на Втора професионална лига между мъжките отбори на ОФК Беласица и ФК Марица Пловдив ще се играе в събота, 22 октомври, на стадион „Арена Симитли“. Няма да бъдат на разположение на треньорския щаб на петричкия отбор наказаните от ДК на БФС София футболисти КуфреЕта и Валентин Костов. Липсват притеснения, свързани с тяхното отсъствие, защото местата им ще бъдат заети от доказани и авторитетни имена сред спортната общественост.

Седмицата премина с настроение по време на петте тренировки на стадион „Цар Самуил“, защото отборът на Беласица в момента заема ІV място с 23 точки и е само с 3 точки по-малко от временния водач Етър(Велико Търново). Това засилва интереса от страна на феновете, които се стягат да подкрепят своята любима Бела отново по подобаващ начин, като се очаква присъстващите да бъдат значително повече, за да може да се спечелят нови три точки, и Беласица да отиде, защо не, и на върха на таблицата.

В класирането до момента Марица (Пловдив)е на осмо място с 18 точки.

Отборът на гостите ще бъде лишен от присъствието на терена на наказаните от ДК на БФС Илиян Йорданов-полеви играч и треньора Николай Димитров-Ноко, който този път ще изгледа мача не от резервната скамейка, а от трибуните. Има уверение от страна на треньорския щаб и футболистите, че ще се подходи много сериозно и отговорно, без подценяване на противника още от първия съдийски сигнал на Васил Минев в помощници Мирослав Максимов и Георги Великов. 4-ти съдия ще бъде авторитетният Димитър Буров, а съдийски наблюдател – Веселин Мишев, който като международен асистент-съдия зае четвъртомясто в класацията на УЕФА и в момента е зам.-председател на съдийската комисия.

Както винаги, 20 футболисти ще отпътуват за предстоящия мач и на място преди разбора ще се обявят 18-те в групата съгласно регламента.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular