Sunday, May 12, 2024
HomeРегионБлагоевградБоряна Шалявска е новият заместник-кмет на Община Благоевград

Боряна Шалявска е новият заместник-кмет на Община Благоевград

На пресконференция кметът на Благоевград Методи Байкушев представи зам.-кмета в ресор „Образование и бизнес развитие“ Боряна Шалявска.

„Една от основните ми цели е да поставим Благоевград на инвестиционната карта на България. Затова днес говорим за бизнес развитие и образование“, каза кметът на Благоевград Методи Байкушев и допълни, че по време на кампанията са проведени много срещи както с бизнеса, така и с представители на образованието. „Започнахме съвсем реална комуникация в тази посока и вече имаме доста ясна визия за това как могат да изглеждат нещата, визия, която ще инкорпорираме в новата структура на общинска администрация в частта бизнес развитие и образование“.

От своя страна Боряна Шалявска очерта амбициите и приоритетите, които си поставя  като зам.-кмет с ресор „Образование и бизнес развитие“. „Предстои много работа.С огромно желание да се обедини една невероятна енергия, която наистина има между различните организации, които се занимават с образование. Нашата цел е да надградим това, което вече има и да обединим усилията на различните организации тази енергия да се превърне в двигател на промяна. Аз съм прекарала 20 г. от своята професионална кариера в сферата на висшето образование с една едничка мисия: да помогна на повече млади хора да останат в България, да учат тук, да се развиват тук, да помогнат за развитието на цялата община“, заяви Шалявска./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular