Monday, May 13, 2024
HomeОживлениеВасил Петров и Ангел Заберски квартет направиха вълшебна „Вечер в музея” в...

Васил Петров и Ангел Заберски квартет направиха вълшебна „Вечер в музея” в Самоков

Васил Петров и Ангел Заберски квартет направиха вълшебна „Вечер в музея” с едни от най-популярните песни, посветени на любовта. Невероятна бе атмосферата на традиционното мероприятие от празничната програма за Празника на Самоков. От терасата на музея едни от най-добрите български музиканти завладяха с невероятни изпълнения.

В пространството между възрожденската сграда на музея и бароковия стил на читалище – паметник „Отец Паисий” се оформи голяма концертна зала, която се препълни от любителите на качествената музика.Тази година съчетанието на прекрасния глас на Васил Петров с високото музикално майсторство на Ангел Заберски – пиано, Стоян Янкулов-Стунджи – ударни, Борис Таслев – бас и Венко Георгиев – саксофон, донесе истинска наслада на многобройната публика.

В специалната програма, квартетът представиха завладяващи песни от новия албум на Васил Петров ‘Love songs”. От импровизираната сцена на терасата на музея прозвучаха едни от най – популярните световни евъргрийни, посветени на любовта. Самоковската публика в продължение на час и половина се наслади на невероятните изпълнения на музикантите, а след края на концерта, аплодисментите дълго не стихваха.

Директорът на Исторически музей Веселин Хаджиангелов поднесе кошница от името на Община Самоков, Историческия музей и гражданите с дълбок поклон пред изключителния талант и прекрасния концерт, който зареди присъстващите с много положителни емоции.

Ето какво написа в профила си във фейсбук големият Васил Петров:

Честит празник на град Самоков. С хиляди благодарности на чудесната Самоковска публика, която наброяваше 1200 души в пространството между историческия музей и читалището. Много екзотично преживяване от терасата на музея. За много и благословени години! Свети Симеон Самоковски да ви е на помощ. С огромна благодарност към Ангел Заберски (пиано), Борис Таслев(контрабас), Стоян Янкулов-Стунджи (ударни) и Венко Георгиев (саксофон), които ме провокираха да пея безрезервно.

RELATED ARTICLES

Most Popular