Monday, May 27, 2024
HomeРегионКюстендилВъзрастна жена се преби в центъра на Кюстендил! Жители на града скочиха...

Възрастна жена се преби в центъра на Кюстендил! Жители на града скочиха срещу кмета Петър Паунов

Възрастна жена пострада в самия център на Кюстендил и стана жертва на изпочупените тротоарите в града под Хисарлъка. Снимки с бинтованото лице на пенсионерката обиколиха социалните мрежи. Местни жители споделят, че причината е безобразното състояние на инфраструктурата и обозначените места за пешеходци . „Още колко хора трябва да се спъват и да си чупят нещо, за да се оправи това ? Както винаги нищо не е завършено и всичко се прави през пръсти.

Центъра на град Кюстендил … Може би като дойде време за избори ще го оправят”, написа в групата „Забелязано в Кюстендил” Daya Vasileva, която публикува и снимков материал. Десетки са гневните коментари, които кюстендилци са отправили към своето общинско ръководство. От тях става ясно, че това не е първият подобен инцидент. Потребител с име Aleks Stefanov споделя, че преди три месеца друга жена е пострадала при подобни обстоятелства. „Преди около 3 месеца възрастна жена се спъна от плочките на тротоара на пряката под кафе Боркс която води към Енергото и падна. Имаше охлузвания по тялото и мисля че си счупи предните зъби…Градът наистина е под всякаква критика… Мислете когато гласувате!”, призова Стефанов. В десетки гневни коментари под публикацията жители на града упрекват своя кмет Петър Паунов и общинското ръководство, като определят Кюстендил „в състояние на будна кома”.


„Срамота! Града е в пълна мизерия,но на никой не му пука!Аз не знам тези дето ни управляват общината нямат ли очи и не виждат ли къде ходят и в какво са превърнали града ни!”, пише Радостина Димитрова.
Живеещи в Кюстендил изразяват публично своето недоволство от факта, че общината им е готова да инвестира в изграждането на лифт до Хисарлъка, а самият град страда от десетки проблеми.
„Да, имат проекти, от общината, някакви безумни идеи за лифт до Хисарлъка, а да оправят тротоарите, да изчистят буренаците покрай реката, боклуците по кварталите – е това не е важно, хората да се пребиват! Изобщо хората не са важни!”, алармира Антоанета Киселичка.


Само преди няколко дни, хора от квартала между улиците “Асен Златаров” и “19 февруари” недоволстваха, че зелените площи срещу площадката там са се превърнали в бунище и настояха общината да предприеме адекватни мерки за почистване на растителността, тъй като по думите им кварталът се е превърнал в “джунгла”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular